Mag het een tikkie zachter in het centrum van Ermelo?

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Een groep van bezorgde inwoners in Ermelo is helemaal klaar met de geluidsoverlast die de evenementen in het centrum van Ermelo produceren. Het gaat om de vier evenementen die op ’t Weitje worden georganiseerd, muziek tijdens en na de Zomeravondbraderieën, muziek op vrijdagavond vanaf het Pauwenplein, en daarnaast de geluidsoverlast van ‘losse feesten’ die horecagelegenheden individueel organiseren. 

Deze groep inwoners is een onlinepetitie gestart: www.petities.nl/petitions/beperk-geluids-overlast-van-openluchtevenementen-in-ermelo?locale=nl

Waslijst aan klachten
Donderdag 18 oktober wil de groep inwoners verhaal gaan halen bij de Commissie Bestuur en Middelen van de gemeenteraad. Want die avond staat het Evenementenbeleid op de agenda. De waslijst aan klachten die aan de stukken van de vergadering is toegevoegd is fors. Dat varieert van trillende ramen, kinderen die uit hun slaap worden gehouden, de afweging om tijdens evenementen elders te slapen, mensen die vanwege de geluidsoverlast zijn verhuisd, serviesgoed dat in de kasten trilt tot veel herrie op straat tot 3 uur half 4 ‘s nachts en openbare dronkenschap.

Doordringende beat
De groep inwoners zet in op minder evenementen met muziek en aanpassing van de geluidsnormen op een niveau dat passend is bij een woongebied. En dan met name de doordringende beat van de bas aan banden leggen.

Reacties

article
39441
Klaar met geluidsoverlast
Een groep van bezorgde inwoners in Ermelo is helemaal klaar met de geluidsoverlast die de
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20181011/mag-tikkie-zachter-centrum-ermelo/
2018-10-11T17:08:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/11170743/41EN-Geluidsoverlast.jpg
Politiek