Progressief Ermelo wil met ú sparren over een sluitende begroting

Progressief Ermelo. Anneke Knoppert tweede van rechts.
Foto: Harro Bannink

De belangrijkste reden voor Progressief Ermelo om deel te nemen aan de huidige coalitie was (en is nog steeds) om een nieuwe bestuurscultuur te bewerkstelligen, namelijk besturen in samenspraak met inwoners, organisaties en verenigingen, een duidelijke taakverdeling tussen college en gemeenteraad en met openheid van zaken. Een duidelijk doel waaraan iedere dag gewerkt wordt.

Dit schrijft Anneke Knoppert namens Progressief Ermelo in een persbericht.

Man en paard
Zo geeft het college dit jaar voor het eerst de mogelijkheid aan de raad om vooraf mee te schrijven aan de begroting i.p.v. alleen achteraf dingen aan te passen. Daarvoor is het echter wel noodzakelijk om te weten hoe de financiële stand van zaken is, dus heeft het college alle plannen die in de loop van de jaren door een meerderheid van de raad aangenomen zijn voorzien van een prijskaartje; man en paard worden genoemd. De afgelopen jaren is steeds besloten om de extra uitgaven van het spaargeld te doen. Makkelijk, want welke partij wil nu een belastingverhoging voorstellen, zeker in de aanloop van de verkiezingen?

Keuze is aan de raad
Nu zijn wij op het punt aangekomen dat het spaargeld bijna op is en er dus keuzes gemaakt moeten worden. Niet door het college uiteraard, zij hebben enkel voor ons uitgerekend wat alles zal gaan kosten, maar door de gemeenteraad. Wat voor een gemeente willen wij zijn: een gemeente in het rijtje goedkope gemeenten of een duurzame gemeente met een goed onderhouden openbare ruimte, extra regelingen voor mensen met een laag inkomen, goede sport- en culturele accommodaties en prettige school- en werkgebouwen? Houden wij vast aan eerder gemaakte plannen of gaan we daar flink in schrappen? Allemaal politieke vragen die beantwoord zullen moeten worden door de politieke partijen in de gemeenteraad en niet, zoals her en der gesuggereerd wordt, al gemaakt zijn door het college.

  • Vragen, suggesties of in gesprek? Mailt u mij op [email protected] of bel mij op 06 – 42 63 72 58

Reacties

article
38788
De belangrijkste reden voor Progressief Ermelo om deel te nemen aan de huidige coalitie was
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteraad/20180910/progressief-ermelo-wil-sparren-sluitende-begroting/
2018-09-10T15:37:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/08/28134842/35EN-PE.jpg
Politiek