Gemeenteraad geeft extra gas voor nieuwbouw RKPWA Ermelo

Koukleumende RKPWA-leerling.
Koukleumende RKPWA-leerling.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Officieel had de gemeenteraad van Ermelo het raadsvoorstel van het college van burgemeester en wethouders moeten afwachten, om groen licht te geven voor de nieuwbouw van de de RK basisschool Prins Willem Alexander (RKPWA). Vanavond, donderdag 21 december, stemde de meerderheid met het onderhandelingsresultaat om het proces rond de nieuwbouw te versnellen.

Het besluit werd met applaus en gejuich ontvangen door de leerlingen van de RKPWA die voor deze gelegenheid aanwezig waren bij de gemeenteraadsvergadering.

BurgerBelangen neemt voortouw
Marielle Kuipers, raadslid van BurgerBelangen Ermelo had het voortouw genomen voor de motie. Simpelweg om schot in de zaak van de vervangende nieuwbouw te krijgen. Want naar de mening van BurgerBelangen Ermelo duurt het proces veel te lang. Ondertussen worstelen de leerlingen en het onderwijsteam met de kou in het 45-jarige schoolgebouw, zo bewees een ludieke actie onlangs.

SGP Ermelo niet
Alle partijen steunden de motie, met uitzondering van SGP Ermelo. Volgens Frans Snoek wordt de RKPWA bevoordeeld ten opzichte van andere scholen.

Akkoord
Wethouder Laurens Klappe zei blij te zijn met de inhoud van de motie. “Ook wij als college worstelen met de zaak.” Er is nu een akkoord bereikt van het bekostigen door de gemeente van vierkante meters voor 100 leerlingen. Van het nog te dichten gat van 45.000 euro neemt de gemeente de helft voor de rekening, Stichting Catent die katholiek basisonderwijs in de regio verzorgt, neemt de andere helft voor de rekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen