Ermelo-Liberaal stuurt aan op fietstunnel Hamburgerweg

Frank Meijsen, Désirée Meijsen en Hans van Isselmuden.
Frank Meijsen, Désirée Meijsen en Hans van Isselmuden.
Foto: Eigen foto

Laten onderzoeken of een fietstunnel onder de Hamburgerweg, op de plaats waar nu op de kruising Hamburgerweg/Dirk Staalweg/Paul Krugerweg het voorrangspleintje wordt gerealiseerd, mogelijk is. Dat is één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van Ermelo-Liberaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

“We willen een fietstunnel bespreekbaar maken. Want ondanks de aanleg van het verkeerspleintje blijft het een levensgevaarlijk punt”, vindt Désirée Meijsen (57), fractievoorzitter Ermelo-Liberaal. Sinds Meijsen op 27 oktober de VVD Ermelo-fractie verliet en een zelfstandige partij startte, doet zij met haar nieuwe partij Ermelo-Liberaal mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ermeloer Hans van Isselmuden die sinds 1998 politiek actief is in Ermelo, maakt samen met haar en Frank Meijsen deel uit van het bestuur van Ermelo-Liberaal.

Behoorlijk tegengewerkt
De ‘VVD Ermelo-soap’ moet een vervelende periode voor Meijsen zijn geweest. Waarom kon ze zo slecht door één deur met in de loop van de tijd een toenemend aantal VVD Ermelo-coryfeeën? Van Isselmuden draait het liever om: “Zíj wílden niet met Désirée door één deur.” Meijsen legt uit: “Mij is nooit eerlijk gezegd waaróm ze niet met mij wilden samenwerken, alleen dat ze niet met mij verder wilden. Vervolgens ben ik behoorlijk tegengewerkt, en heb ik me in alle bochten moeten wringen om de afgelopen 2,5 jaar op een nette en fatsoenlijke manier het raadswerk te doen voor toen nog VVD Ermelo.”

Mooie job
Steun van verschillende kanten, de eigen sterke wil er iets van te maken, plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel hebben Meijsen op de been gehouden. “Het ligt ook niet in mijn aard om op te geven. Bovendien vind ik raadslid zijn een hele mooi job. Een job die niet vrijblijvend is, want je zet je in voor de burger. Daar ga ik namelijk voor; het bereiken van dingen voor Ermelo. Vooral het proces ernaartoe om iets te bereiken, het praten erover en te luisteren naar mensen. Bijvoorbeeld het nieuwe zwembad dat er gaat komen. Nog voor VVD Ermelo hebben we als oppositiepartij, samen met CDA Ermelo en ChristenUnie Ermelo, daarvoor een motie ingediend.”

Sparringpartner
Een bijzondere wending is toch wel dat Van Isselmuden, die in augustus 2016 stopte als bestuurslid voor BurgerBelangen Ermelo, de ‘Ermelo-Liberaal bemanning’ is komen versterken. Het blijkt dat hij in november 2016 door toedoen van oud-wethouder Peter Meijer is ‘gekoppeld’ aan Meijsen om haar te helpen met financiële zaken die het raadswerk aangingen. Meijsen: “Het klikte zo goed. Hans is nu echt mijn sparringpartner. Hij is kundig en bovendien sympathiek.” De 70-jarige Van Isselmuden kan het politiek actief zijn niet laten. “Maar ik ga niet op de kandidatenlijst staan van Ermelo-Liberaal en wil niet in de gemeenteraad. Mijn gezondheid gaat namelijk boven alles.”

Versnippering
Gemeente Ermelo heeft nu 6 politieke partijen in de gemeenteraad, met Ermelo-Liberaal als er 650 stemmen worden binnengehaald 7, en wellicht doet Groep Hop ook een gooi naar een raadszetel. De versnippering slaat toe, toch? “Zo is het nu eenmaal gelopen. Daarnaast is het ook een maatschappelijke trend. Men is niet meer zo partij-vast, maar meer van de eigen mening.”

In de steigers
De formaliteiten om als Ermelo-Liberaal mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn zo goed als rond. Wat nog rest is een geldige kandidatenlijst en 20 ondersteuningsverklaringen. Ook staat het verkiezingsprogramma in de steigers.

Speerpunten
Naast de fietstunnel is ook meer inzicht in de gemeentelijke financiën een speerpunt. “Als raadslid weet je dit nu alleen op hoofdlijnen. Maar wij vinden dat het je taak als raadslid is te weten waar al het geld aan wordt besteed én of het goed wordt besteed. Ook zouden gelden geoormerkt moeten worden zodat bijvoorbeeld het geld om armoede te bestrijden ook bij de doelgroep terechtkomt, en niet in ‘de pot’ Algemene Middelen’.”

Woningbouw en hondenbelasting
Ook woningbouw voor jongeren om ze te behouden voor Ermelo is een speerpunt. “Koopwoningen vanaf 140.000 euro kan namelijk wel, maar men moet het willen.” Daarnaast wil Ermelo-Liberaal de blauwe zone voor parkeren in het centrum uitbreiden, met ontheffing voor buurbewoners. Ook moet de verlaging van de hondenbelasting bespreekbaar worden gemaakt. Ofwel betalen tegen kostprijs. Meijsen en Van Isselmuden menen dat nu de helft van de hondenbelasting naar ‘de pot’ Algemene Middelen’ gaat, en voor andere doeleinden wordt gebruikt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen