BurgerBelangen Ermelo houdt motie RKPWA in achterzak

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

BurgerBelangen Ermelo was zo verbolgen over de voortgang van de vervangende nieuwbouw van de RK basisschool Prins Willem Alexander (RKPWA) aan De Wetstraat 8-10, dat de partij donderdag 7 december dreigde met een motie.

Met deze motie ondersteunde BurgerBelangen Ermelo de RKPWA die donderdag 7 december een ludieke actie hield om de druk voor nieuwbouw op te voeren. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Marielle Kuijpers, raadslid namens BurgerBelangen Ermelo, deelt vandaag, woensdag 13 december mee, dat de partij de motie in de achterzak houdt.

Te lang duren
Zij legt uit: “De raad heeft in april 2015 het college opdracht gegeven om een nieuwe school voor de RKPWA te bouwen. Fase 1 zou begin 2016 worden uitgevoerd. Het is inmiddels december 2017 en er is nog geen schep de grond in gegaan. BurgerBelangen Ermelo vindt het te lang duren en wil dat er op korte termijn gebouwd gaat worden. “Hiervoor hadden wij een motie aangekondigd, maar aangezien de partijen begin volgende week alweer om tafel zitten, houden wij het indienen van de motie nog even aan.

Niet meer verantwoord
Het is heel belangrijk dat het college er op korte termijn met het schoolbestuur uit gaat komen. Het huidige schoolgebouw voldoet niet meer aan de eisen en wij vrezen dat er binnenkort een moment komt dat het niet meer verantwoord is om les te geven in het gebouw.

Positieve invloed
Daarnaast heeft BurgerBelangen in het verleden al gepleit voor schoolgebouwen die krimp en groei van het aantal leerlingen kunnen opvangen. Wij begrijpen best dat een schoolbestuur de gemeente niet mag overvragen, maar cijfers wijzen uit dat een nieuw schoolgebouw een positieve invloed heeft op het aantal leerlingen. Door te strak vast te houden aan het huidige aantal leerlingen, zorgt dit ervoor dat in de toekomst onnodig extra geïnvesteerd moet worden voor extra lokalen.

Kostenplaatje
Ten slotte is er nog het kostenplaatje. De prijzen in de bouw zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Hoe langer het duurt voordat er een besluit is genomen, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Alsnog indienen
De motie blijft dus nog even in de achterzak. Maar mocht er op basis van de volgende bespreking tussen het schoolbestuur en de gemeente geen besluit worden genomen, dan zal de motie tijdens de extra raadsvergadering van 21 december alsnog worden ingediend.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen