ChristenUnie Ermelo vindt Ronald van Veen waardige opvolger van Jan van Eijsden

Ronald van Veen en Folkje Spoelstra.
Ronald van Veen en Folkje Spoelstra.
Foto: ChristenUnie Ermelo

In een persbericht reageert ChristenUnie Ermelo vrijdag 17 november op de eerdere berichtgeving rond huidige wethouder Jan van Eijsden: 

‘ChristenUnie Ermelo zet Jan grof aan de kant’ en Jan van Eijsden bij voorbaat kansloos voor kandidaat-wethouder ChristenUnie Ermelo

ChristenUnie Ermelo verklaart het volgende:

“Op de ledenvergadering van woensdag 15 november heeft ChristenUnie Ermelo het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Daarna heeft Folkje Spoelstra, fractievoorzitter en lijsttrekker, in heldere bewoordingen haar visie verwoord en uitgesproken dat ze blij is dat haar voorgangers Ruud van Eijle en Jan van Eijsden haar de opleiding hebben gegeven die nodig was om op deze plek te komen.

Als huidig en toekomstig fractievoorzitter heeft Folkje Spoelstra zich uitgesproken over de wethouderspositie als we gevraagd worden deel te nemen aan een College. Zowel Jan van Eijsden (66) als Ronald van Veen (38) hebben in het proces laten weten in die situatie kandidaat wethouder te willen zijn. Steeds is in het proces benadrukt dat de keuze voor de wethouder niet wordt gemaakt als onderdeel van de kandidatenlijst, maar berust bij de fractievoorzitter en haar (nieuwe) fractie.

Folkje Spoelstra heeft op de vergadering duidelijk uitgelegd voor welk profiel zij kiest, namelijk voor een meer eigentijdse en dynamische invulling van het wethouderschap. Ermelo zit in een proces van vernieuwing van de democratie als netwerkgemeente. Dat vraagt om een ander profiel. Ook gaf Folkje aan dat beide kandidaten kwaliteiten hebben en beide op verschillende terreinen. “Dit is niet makkelijk, want waar één naar voren wordt geschoven, moet de ander een stap terug doen”. Waarop ze kenbaar maakte dat de keuze op Ronald van Veen is gevallen, een keuze waarvan de motivatie door bestuur en fractie wordt gedragen.

Een aantal aanwezige leden, waaronder onze huidige wethouder Jan van Eijsden en enkele oud-wethouders uitten hun bezwaar tegen de gevolgde procedure. Jan gaf ook aan dat hij graag na deze raadsperiode in een nieuwe periode had afgemaakt waar hij mee begonnen is en heeft Ronald van Veen gefeliciteerd. Jan van Eijsden staat conform zijn wens op plek 10 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Vanuit de ChristenUnie kunnen we begrijpen dat Jan van Eijsden graag door was gegaan en waarderen we Jan’s inzet en wil. Toch is Ronald van Veen de kandidaat wethouder. Ronald is er na 12 jaar van politieke betrokkenheid klaar voor. Als fractie en bestuur zijn er van overtuigd in hem een waardige opvolger van Jan van Eijsden gevonden te hebben. Samen zien we met enthousiasme en vertrouwen uit naar de nieuwe raadsperiode.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen