Progressief Ermelo zet vraagtekens bij nieuw zwembad mét recreatiebad

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Progressief Ermelo heeft grote moeite met het akkoord van de meerderheid van de gemeenteraad voor de bouw van een nieuw zwembad mét recreatie gedeelte.

Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Volgens René Arts, fractievoorzitter van Progressief Ermelo gaat het recreatiegedeelte ongeveer 300.000 euro per jaar meer kosten, dan wat een zwembad zonder recreatiebad gekost zou hebben. Dat valt te lezen in het artikel dat Arts schreef over het onderwerp op de website progressiefermelo.nl.

Helft kleiner
Arts: “Er komt nu een nieuw zwembad wat in meters de helft kleiner is dan het huidige zwembad. Een glijbaan, een buitenbad en een ligweide komen er ook niet meer. Dit terwijl dit nieuwe zwembad, met minder voorzieningen, veel duurder wordt. De prijs van een kaartje zal waarschijnlijk ook omhoog gaan. De aanleg van het zwembad kost de gemeente 20 miljoen euro wat neerkomt op exploitatiekosten van 2 miljoen euro per jaar. Dat is ongeveer 300 duizend euro per jaar meer dan wat een zwembad zonder recreatiebad gekost zou hebben.”

Dwars
Wat Progressief Ermelo dwarszit is dat het meerprijs niet kan worden besteed aan zaken als het Cultuurhuis waarin andere de bibliotheek, de Stichting Welzijn Ermelo en de Volksuniversiteit ondergebracht worden.

Geen geld meer voor
Arts: “Dat bespaart geld omdat deze organisaties alle ruimtes in het gebouw kunnen delen. Ook heeft het inhoudelijke voordelen omdat de activiteiten van deze organisaties elkaar kunnen versterken. Voorlopig is hier echter geen geld meer voor. Ook wil PE graag meer geld het voor onderhoud aan wegen, fietspaden, vuilnisbakken, bankjes en het bijhouden van het groen in het dorp. Ook hier is voorlopig geen geld meer voor.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen