Ermelo krijgt nieuw zwembad mét recreatief gedeelte

Foto: Archief

Geen ‘kaal’ bad, maar een nieuw zwembad mét een recreatief gedeelte op locatie De Zanderij. Dat heeft de meerderheid van de gemeenteraad vanavond, woensdag 5 juli, besloten.

CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en VVD Ermelo kregen dat met een amendement voor elkaar. Daarmee komen ze tegemoet aan de wens van veel inwoners, organisaties (recreatieondernemingen) en verenigingen die hebben aangeven dat zij voor het behoud van gevarieerd zwemmen zijn.

Helft kleiner
Het recreatiebad wordt overigens ruim de helft kleiner dan het huidige recreatieve gedeelte in zwembad Calluna: 100 vierkante meter recreatiebad en 50 vierkante meter voor een whirlpool, sauna en peuterbad.

Verhoging krediet
Bovendien pleit het amendement voor duurzaamheidsmaatregelen als energieneutraliteit en klimaatneutraliteit. CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en VVD Ermelo verhoogden het krediet tot 20.813.000,00 euro voor een nieuw zwembad en een sporthal met een pluspakket dat ook geschikt is voor de turnsport, en hebben er alle vertrouwen in dat het college daarmee uit de voeten kan. Morgenavond wordt tijdens de raadsvergadering bij de kadernota de financiering besproken.

Tegen
De SGP Ermelo, Progressief Ermelo en BurgerBelangen Ermelo stemden tegen het amendement. Hoewel Progressief Ermelo en BurgerBelangen hun eigen amendement niet indienden, was de boodschap evenwel duidelijk. De twee partijen zagen meer in een krediet van 18.750.000 euro voor nieuwbouw van een basiszwembad en de sporthal, inclusief energieneutrale duurzaamheidsmaatregelen en inclusief klimaatneutraal voor zwembad en sporthal. Recreatieve voorzieningen zouden dan wel gerealiseerd mogen worden, mits het binnen het financiële plaatje zou passen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen