Neemt gemeenteraad Ermelo het op tegen wethouder Jan van Eijsden?

De raadsfracties in gesprek met Koperwiek-bewoners.
De raadsfracties in gesprek met Koperwiek-bewoners.
Foto: Archief-foto

Twee weken terug verzekerde wethouder Jan van Eijsden niet mee te gaan in de bezwaren die bewoners van de Koperwiek hebben over de aanleg van een fietspad in hun straat, als onderdeel van de doorgaande fietsverbinding in het Westflank-plan. De bewoners schakelde de gemeenteraad van Ermelo in.

Dit schrijft woordvoerder Ed Bok namens de bewoners.

De bewoners aan de Koperwiek in Ermelo, die fel tegen de aanleg van een fietspad over hun straat zijn, beginnen voorzichtig te geloven in een goede afloop. Vorige week kwamen raadsleden van CU, CDA, Burgerbelangen, PE en VVD bij hen op de koffie, nadat zij daarvoor waren uitgenodigd. Bewoners lieten de politici die avond ‘op locatie’ zien wat in hun ogen gevaarlijk is, voor overlast kan zorgen en toonde ook aan dat er een goed alternatief mogelijk is. Daarbij geholpen door een zeer kundige uitleg over monumentale bomen en het behoud daarvan. Ook het feit dat de gasleidingen en gasafsluiters geen beletsel vormen voor aanleg van een fietspad door het groen, was nieuwe informatie. De aanwezige politici luisterden goed en knikten instemmend over het goed onderbouwde plan, althans zo leek het.

Dinsdag 27 september konden de bewoners nog een keer inspreken tijdens de bijeenkomst van de Commissie Infra en Ruimte in het gemeentehuis. Gezien de reacties en discussies tussen de politici onderling en ook na de bijeenkomst in de ‘spreekwoordelijke wandelgangen’ lijkt het voor de bewoners van de Koperwiek de goede kant op te gaan. Het fietspad doortrekken, meanderend door de groenstrook is dus de beste oplossing! Vaak hoor of lees je dat politici niet op hun schreden terug willen keren uit gezichtsverlies maar de betrokken bewoners denken juist dat het in dit geval anders ligt. Op basis van voortschrijdend inzicht en goed onderbouwde tegenargumenten getuigt het juist van politieke klasse wanneer je hier als bestuurder een ander besluit durft te nemen. Tijdens de vergadering van de Gemeenteraad van 13 oktober zal een beslissing genomen worden over dit onderwerp. Ook over dat laatste ‘democratisch’ besluit hebben de bewoners een goed gevoel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen