Plaatsen cortenstalen Romeinen moet geschiedenis Ermelo zichtbaarder maken

Impressie rotonde Harderwijkerweg/Jacob Catslaan/Nassaulaan.
Impressie rotonde Harderwijkerweg/Jacob Catslaan/Nassaulaan.
Foto: Calumma reclame & signcenter

Bij Museum Het Pakhuis aan het Molenaarsplein staat er al eentje: een cortenstalen Romein. Als het aan het college van B & W ligt worden binnen nu en ongeveer zes weken nog eens vier exemplaren geplaatst. Dit hangt af van hoe vlot de vergunningen binnen zijn.

Treksterk en duurzaam
Dit valt te lezen in de achterliggende stukken van het collegebesluit. Cortenstaal is corrosiebestendig en treksterk, zeer duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. De nog te plaatsen cortenstalen Romeinen komen te staan bij de Schaapskooi-Postweg, het tweede Romeins marskamp bij de Oude Arnhemsekarweg, en twee stuks op de rotonde van de Harderwijkerweg/Jacob Catslaan/Nassaulaan.

Geschiedenis van Ermelo
Doel van het plaatsen van de cortenstalen Romeinen is om de geschiedenis van Ermelo zichtbaarder te maken in de buitenruimte. In het verleden zijn de Romeinen namelijk in Ermelo geweest. Dit is tot op de dag van vandaag nog terug te zien in het landschap door de vondst van Romeinse marskampen.

Kosten
Over de kosten schrijft het collegebesluit: ‘Eind 2021 is er gestart met dit project en is er €10.000, – betaald om samen met Het Pakhuis dit project af te ronden. Dit is niet voldoende gebleken, waardoor er nog €4.591,40 nodig is om het project definitief af te ronden’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen