Gemeente Ermelo verzoekt omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen te verwijderen

Foto: Bram Burggraaff

Sinds de vroege zaterdagochtend 16 juli ‘sieren’ omgekeerde Nederlandse vlaggen de lantaarnpalen aan de Putterweg, Hamburgerweg en de Telgterweg in Ermelo.  Het is op dit moment hét symbool van de boerenacties tegen de stikstofplannen. Lantaarnpalen die eigendom zijn van de gemeente Ermelo. Op haar website reageert de gemeente Ermelo met gemengde gevoelens op de actie.

Begrip, maar…
Zo zegt de gemeente begrip te hebben voor de situatie van de boeren en het feit dat ze willen laten zien hoe ongelukkig ze met het beleid zijn. “Tegelijk”, vervolgt het bericht, “merken we dat het gebruik van de nationale driekleur voor dit protest zeer kwetsend is voor anderen. We roepen een ieder op om rekening te houden met elkaars verdriet en heftige emoties in deze situatie, en wederzijds begrip te tonen.”

Verzoek de vlaggen weg te halen
De gemeente laat weten dat wanneer de vlaggen een gevaar voor de (verkeers)veiligheid opleveren, ze worden verwijderd. Het college van de gemeente Ermelo heeft daarnaast besloten de overige vlaggen niet direct te verwijderen. Echter, diegenen die de vlaggen hebben opgehangen worden wel verzocht deze de komende dagen weer weg te halen. aldus de gemeente Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen