Oekraïense bewoners Ermelo ontmoeten elkaar in De Dialoog

Foto: gemeente Ermelo

In bijzijn van burgemeester Dorine Burmanje was er maandag 5 juli in De Dialoog een ontmoetingsbijeenkomst met Oekraïense vluchtelingen die in Ermelo verblijven. Naast de Oekraïense bewoners waren ook de gastgezinnen en de organisaties die bij de opvang zijn betrokken uitgenodigd.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Verantwoordelijkheid nemen
Door de oorlog in Oekraïne verblijven nu ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen in Ermelo. Ongeveer de helft daarvan verblijven in de opvanglocaties die de gemeente heeft gerealiseerd. De overige verblijven in gastgezinnen. “Hoewel een aantal bewoners al een tijdje in Ermelo verblijven was het fijn om elkaar even te zien en te spreken”, aldus burgemeester Dorine Burmanje. “Je wilt toch weten hoe het met hen persoonlijk gaat hier. Ik zie dat inwoners en organisaties in de gemeente de vluchtelingen bijstaan”, aldus burgemeester Dorine Burmanje. “Als gemeente willen we onze verantwoordelijkheid nemen in het opvangen en helpen van vluchtelingen, dat doen we en daar ben ik blij om”.

Warm welkom
Verschillende organisaties en particulieren zijn betrokken bij de opvang. De vluchtelingen hebben in Ermelo vanaf het begin een warm welkom gekregen en ze zijn wegwijs gemaakt in Ermelo. Vanuit het Diaconaal Platform zijn vrijwilligersgroepen opgezet die een kleinschalige locatie hebben geadopteerd. Naast verschillende kerken is ook de Rotaryclub Ermelo gekoppeld aan een locatie. Tijdens de bijeenkomst gaven medewerkers van de gemeente, Vluchtelingenwerk, GGD, Meerinzicht en een uitzendbureau antwoorden op diverse vragen.

Onzeker
Het is onzeker hoeveel toestroom er nog op Nederland af gaat komen. “We weten nog niet wat die onzekerheid betekent voor de duur en omvang van benodigde opvangplekken”, aldus de burgemeester. “In Ermelo zullen we daar waar nodig en mogelijk is onze verantwoordelijkheid blijven nemen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen