Veteranen in Ermelo geëerd met Witte Anjerperkje

Foto: gemeente Ermelo

Vandaag, zaterdag 16 april, was er een grote opkomst van veteranen in het ‘4 mei plantsoen’ in Ermelo. In het plantsoen aan de Horsterweg (tegenover de Nieuwe Kerk) werd een Wit Anjerperkje en een gedenkplaat onthuld.

Dit vertelt de gemeente Ermelo in een persbericht.

Met gevaar voor eigen leven
De ceremonie van de onthulling van het Witte Anjerperkje, werd verricht door loco-burgemeester Vogelsang samen met de voorzitter van Oranjevereniging Ermelo, de heer van der Mooren. De Oranjevereniging en de Bond van Wapenbroeders zijn de initiatiefnemers. Beiden hielden eerst een mooie en treffende toespraak en loco-burgemeester Vogelsang, roemde de veteranen voor hun verrichtte diensten voor de samenleving, met gevaar voor eigen leven. Er werd ook een tekstbord onthuld, dat in het Anjerperkje is geplaatst.

Initiatief
Het Witte Anjerperkje is ontstaan, door een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag, dat hoopt dat heel Nederland vol komt te staan met deze anjerperkjes. De Oranjevereniging Ermelo heeft als doel het nationale element op lokaal niveau uit te dragen, door onder andere de dodenherdenking te organiseren. Vanuit die rol heeft de Oranjevereniging nu het initiatief genomen om samen met de Bond van Wapenbroeders een Anjerperk te realiseren. Ermelo kent zo’n 170 veteranen, waarvan 140 buiten dienst. Zij hebben zich soms met groot gevaar voor eigen leven ingezet voor vrede en veiligheid, in Nederland en/of in de rest van de wereld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen