Bospad Oude Arnhemsekarweg in Ermelo Oost gedeeltelijk dicht door aanleg fietspad

Foto: Grietje-Akke de Haas

De borden die de werkzaamheden aanduiden aan het bospad van de Oude Arnhemsekarweg stonden al vroeg in de ochtend, dinsdag 25 januari, gereed om geplaatst te worden. De gemeente start namelijk met het doortrekken/aanleggen van het fietspad. Wat inhoudt dat het bospad vanaf de Ericalaan richting Putten na 1,2 kilometer gedurende 2,5 week is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

‘Een dingetje’
Het doortrekken van het fietspad zal door veel fietsers worden toegejuicht. Want het blijft ‘een dingetje’ om na 1,2 kilometer te constateren dat het fietspad ophoudt en men verder moet fietsen door het mulle zand en diepe rijsporen van gemotoriseerd verkeer moet omzeilen. Het fietspad wordt volgens communicatie van de gemeente Ermelo doorgetrokken tot aan de Laak in Putten. Gedurende de werkzaamheden worden fietsers omgeleid. Wandelaars kunnen gewoon gebruik blijven maken van het bospad van de Oude Arnhemsekarweg.

Definitief afgesloten
Hoewel het bospad zodra het fietspad gereed is weer opengaat voor gemotoriseerd verkeer, zal dat niet lang zo blijven. Volgens communicatie wordt nog dit jaar het bospad definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarover heeft de gemeente Ermelo halverwege vorig jaar bericht, klik HIER voor eerdere berichtgeving. De fysieke afsluiting komt tussen de Jacobslaan en het weggetje naar het Indianenbos. Het Indianenbos blijft hiermee voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar vanaf de Ericalaan. Fietsers en wandelaars kunnen wel gebruik blijven maken van het bospad.

Flink druk
Wandelaars en fietsers zullen blij zijn met deze maatregel, want als sluiproute naar Putten is het bospad op gezette tijden flink druk. Bovendien rijden nogal wat auto’s, motoren tot quads met hoge snelheid door het bos.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen