Gemeente Ermelo wil fietspaden verbeteren en boswegen en heidepaden afsluiten

Foto: Gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo gaat een groot deel van haar fietspaden flink verbeteren. Dit gaat zij doen door de paden te vernieuwen met de aanleg van beton en te verbreden naar 2 meter. Het fietscomfort en de veiligheid worden hierdoor sterk verbeterd.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 4 mei.

18 kilometer
Zo’n 18 kilometer van deze fietspaden ligt in beschermd Natura 2000 gebied. Voor de vernieuwing van deze recreatieve paden moet de gemeente Ermelo een vergunning aanvragen bij de Provincie in het kader van de ‘wet natuurbescherming natura 2000-gebieden’. Het college stemt in met de voorgestelde maatregelen zodat de vergunning kan worden aangevraagd. Ook gaat zij proberen subsidie van de Provincie te krijgen.

Afsluiten boswegen en heidepaden
Het vernieuwen van de fietspaden kan niet zonder rekening te houden met de flora en fauna. Daarom deed de gemeente Ermelo onderzoek naar de gevolgen voor het gebied. Uit het onderzoek blijkt dat maatregelen voor het compenseren van verharding van de paden en de uitstoot van stikstof nodig zijn. De maatregelen bestaan uit het afsluiten voor gemotoriseerd verkeer van de Sprielderweg (onverharde wegdeel vanaf Drie naar Putten), Oude Arnhemse Karweg (vanaf het Indianenbos tot de Jacobslaan) door een slagboom of hek, en enkele paden op de Ermelosche Hei. Voor de afsluiting op de Sprielderweg en Oude Arnhemsekarweg moeten later verkeersbesluiten worden genomen. De heidepaden worden voorzien van heidemaaisel of plagsel.

Voorstanders voor afsluiting
De afsluitingen van de Sprielderweg en Oude Arnhemse Karweg zijn tot stand gekomen in samenspraak met gemeente Putten, Stichting Nieuw Groevebeek, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Natuurmonumenten. Deze partijen zijn voorstander van de afsluiting. Voor de Oude Arnhemse Karweg zijn meerdere redenen om de weg af te sluiten: o.a. ongewenste quadrijders/autoverkeer, dealen en huishoudelijke afval dump.

  • Uiteindelijk zal het college nog komen tot een definitieve afweging om tot uitvoering over te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen