Wethouder Hans de Haan sloopt De Dialoog Ermelo

Foto: screenshots Facebook gemeente Ermelo

Met de eerste sloophandeling van De Dialoog door wethouder Hans de Haan vanmorgen, maandag 3 mei, is een start gemaakt met de afronding van het traject van verduurzaming en vernieuwing van het gemeentehuis.

Opgeknapt en verduurzaamd
Het is de bedoeling dat zaal 1 tot en met zaal 5 van De Dialoog en de raadzaal worden gesloopt. De rest wordt opgeknapt en verduurzaamd en de theaterzaal wordt gerenoveerd. Er komt een verdieping bovenop waar de nieuwe raadzaal komt. Ook wordt de zaal gebruikt als trouwzaal en voor grotere bijeenkomsten. Deze verdieping heeft een directe verbinding met het vergadercentrum op de eerste verdieping van het gemeentehuis.

Eind 2021 klaar
De oplevering van De Dialoog is eind 2021 gepland. De vernieuwde entreegevel krijgt veel glas en een mooie luifel. Dit geeft het gebouw een open en uitnodigende uitstraling. De nieuwe entree legt door het glas een betere verbinding met het plein.

Nieuwbouw
Daarnaast worden de gebouwen Pinel, jongerencentrum Plaza en het pand aan de Stationsstraat 118 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De medewerkers van Stichting Welzijn Ermelo krijgen een werkplek in het vernieuwde gemeentehuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden