TexSaloon Ermelo mag nooduitgang niet gebruiken als in- en uitgang voor rokers

De omgeving aan de achterkant van TexSaloon.
Foto: Via gemeente Ermelo

Het college van B&W heeft het verzoek van pool – dart -biljart – café TexSaloon aan de Stationsstraat 48 om de nooduitgang aan de achterkant van het pand te gebruiken als in- en uitgang voor rokers en als reguliere toegang voor de horecagelegenheid, afgewezen.

Aan de voorkant roken
Uit de achterliggende stukken van het collegebesluit blijkt dat Texsaloon had hierom verzocht om beter zicht en controle te kunnen houden of er glaswerk mee naar buiten wordt genomen en welke aantallen ernaar buiten gaan en ze eventueel op verkeerd gedrag aan te spreken. Bovendien zou worden voorkomen denken de uitbaters, dat er veel mensen aan de voorkant gaan roken en dus tussen de terrassen van Café Binnen en Cafetaria-Eetsalon Pinokkio zullen staan.

Haken en ogen
Hoewel uit een controle is gebleken dat de trap, die ooit vergund is als nooduitgang, voldoet aan de eisen die het Bouwbesluit en de trap als reguliere toegang zou mogen dienen, voorziet het college te veel haken en ogen om dit alsnog te vergunnen.

Overlast
Het college is namelijk van mening dat het voor de politie en de Boa’s dan lastiger wordt toezicht te houden als een horecagelegenheid twee ingangen heeft, alsook voor de uitbaters en het personeel van Texsaloon zelf. Daarnaast kan het regulier gebruiken van de nooduitgang voor overlast zorgen aan de achterkant van het pand. De ingang aan de achterkant komt immers uit bij woningen. De politie geeft al aan dat deze achterkant een punt van aandacht is, omdat er vaak rottigheid wordt uitgehaald. Dat zal alleen maar meer worden als hier een reguliere toegang voor een horecagelegenheid wordt toegestaan.

Brandweer
De brandweer zou overigens geen problemen hebben om de nooduitgang te gebruiken als reguliere toegang. Dit zolang de trap maar gebruikt kan worden om onbelemmerd te vluchten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden