Gemeente Ermelo lanceert nieuwe website

Foto: ermelo.nl

De gemeente Ermelo is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de nieuwe website ermelo.nl. Deze gaat op maandag 21 september live. De nieuwe website is sneller, toegankelijk en klantvriendelijk. De website dient hoofdzakelijk 2 doelen: excellente dienstverlening en transparante informatieverstrekking.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Toegankelijkheid verbeterd
Dit betekent dat informatie voor iedereen makkelijk te vinden en te begrijpen is. Ook kunt u nog meer digitaal regelen. Zoals aangifte doen van de geboorte van uw kindje en het aanvragen van diverse uittreksels uit de Basisregistratie Personen (BRP). Voor kleine evenementen zoals een buurtbarbecue of straatfeest is bijvoorbeeld een melding doen voldoende. Dit kunt u allemaal heel makkelijk thuis online regelen.

Gemeente-app verdwijnt
Met de komst van de nieuwe website verdwijnt de gemeente-app. Deze bestaat ruim 7 jaar en is veel inwoners van dienst geweest. De nieuwe website is voortaan beter geschikt op mobieltje en tablet en voorziet in bijna alle functies van de app. In onze app kon u tot nu toe de bekendmakingen van Ermelo raadplegen op een plattegrond. Deze mogelijkheid verdwijnt evenals het doen van meldingen. Voor beide diensten zijn gelukkig goede alternatieven.

Alternatief voor berichten over uw buurt
Gaan uw buren verbouwen? Is er een evenement bij u om de hoek? Via de e-mailservice ‘Over uw buurt’ blijft u op de hoogte. U ontvangt informatie over besluiten die direct invloed hebben op uw omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving. Rechtstreeks via de mail. U kunt zelf instellen welke berichten u wilt ontvangen. Informatie van gemeente, provincie en waterschap komt via ‘Over uw buurt’ op één plek samen. Meer informatie en aanmelden voor de e-mailservice vindt u op overuwbuurt.overheid.nl

Meldingen doen via de BuitenBeter app
Meldingen over uw woon- of leefomgeving kunt u voortaan doorgeven via de app BuitenBeter. Losliggende stoeptegels, vernield straatmeubilair, achtergelaten zwerfvuil. U kunt deze meldingen direct doen met uw smartphone. Door het sturen van een melding en het bijsluiten van een foto met locatie helpt u Ermelo mooi en schoon te houden. U kunt natuurlijk ook nog steeds een melding doen via het formulier op onze website en via e-mail en telefoon.

De gemeente-app wordt niet langer bijgewerkt. Dat betekent dat u de app van uw telefoon kunt verwijderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden