Neem een virtueel kijkje in het nieuwe sportcentrum van Ermelo

Foto: Gemeente Ermelo

De realisatie van het nieuwe sportcentrum op sportpark de Zanderij ligt op koers. Dit ondanks alle ‘corona-perikelen’ zei projectleider Paul Louwerse. Het streven is dat het nieuwe sportcentrum september 2022 open gaat. Vandaag, maandag 7 september, vertelden Louwerse en verantwoordelijk wethouder Leo van der Velden over de voortgang.

Verbeterpunten
Louwerse lichtte toe dat het ontwerp van het nieuwe sportcentrum een week geleden is gepresenteerd aan de sportverenigingen, toekomstige gebruikers en gemeentelijk sportbedrijf Interactie. Het ontwerp werd goed ontvangen. Laatste verbeterpunten en wensen worden nu meegenomen in de afronding van het ontwerp. Het ontwerp is in oktober 2020 klaar. Daarnaast wordt het ontwerp technisch verder uitgewerkt.

Besloten bijeenkomst
Vanavond vindt in een besloten setting de eerste bijeenkomst plaats van de klankbordgroep die meedenkt over het buitenterrein van het nieuwe sportcentrum, zoals parkeerplaatsen en fietspaden. Daarvoor zijn onder meer uitgenodigd de gebruikers van sportpark de Zanderij, ook bewoners van de Oude Telgterweg zijn welkom. De wethouder legde uit dat met de komst van het nieuwe sportcentrum het traject daartoe is opgedeeld in 4 verschillende projecten, met verschillende klankbordgroepen.

  • sportcentrum, de accommodatie op zich
  • het buitenterrein
  • ontsluiting Oude Telgterweg (portefeuille wethouder Wouter Vogelsang)
  • sanering Zanderij (ligt op het moment stil)

Paulus Elektro
Ook vond de wethouder het belangrijk te onderstrepen dat de opdracht voor elektrotechnische installaties is gegund aan Paulus Elektro uit Ermelo. Hij zei te hopen dat Haafkes bouw die het sportcentrum gaat bouwen zoveel mogelijk plaatselijke partijen bij de realisatie gaat betrekken. “De gemeente kan dit niet verplichten, maar het is wel beschreven in de aanbestedingsprocedure.” Daarnaast tekent Hollander techniek voor de werktuigbouwkundige installaties en Hellebrekers voor de waterbehandelingsinstallatie: Hellebrekers. De bedrijven zijn bij de aanbestedingsprocedure geselecteerd op prijs en kwaliteit.

Neem hier een virtueel kijkje in het nieuwe sportcentrum

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden