Kledingbank Ermelo blijft voorlopig zitten aan de Cronjéstraat 46

Foto: Grietje-Akke de Haas

De zoektocht naar een nieuw onderkomen voor de Kledingbank Ermelo, al jarenlang een initiatief van Welzijn, Ermelo, heeft tot dusver niets concreets opgeleverd. Vooral zo geeft de gemeente Ermelo aan, vanwege het zeer beperkte budget. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de huurovereenkomst te verlengen van het pand aan de Cronjéstraat 46 waar de Kledingbank sinds november 2017 huist.

Het betreft een gedeelte van het schoolgebouw waar eerder openbare basisschool De Vlinderboom was gevestigd. In de rest van het schoolgebouw was Volksuniversiteit Vuvera gevestigd. Het bestuur van Vuvera trok echter de stekker eruit per 1 juli 2020, en zegde de huur op per 1 augustus 2020.

Tot de sloopdatum
De huurovereenkomst met Stichting Welzijn Ermelo voor de Kledingbank wordt verlengd tot aan de sloopdatum. Wanneer de opstallen worden gesloopt om het gebied te gaan herinrichten is nog niet bekend. Tot die tijd vindt de gemeente het wenselijk het oude schoolgebouw te verhuren aan Stichting Welzijn Ermelo om vandalisme aan een leegstaand pand voorkomen. Bovendien vervult de Kledingbank volgens de gemeente een nuttige functie. Ook wil de gemeente voorkomen dat de Kledingbank op straat zou komen te staan, zo lang deze nog geen nieuw onderkomen heeft.

Meer groen en speelruimte
Het besluit om de huurovereenkomst te verlengen geeft daarnaast voldoende ruimte om de sloop en herinrichting in overleg met de buurt uit te gaan werken Het gebied tussen de Pretoriussstraat/ Cronjéstraat/De Wetstraat, dat jarenlang in de volksmond bekendstond als het drie-scholen-schoolplein, krijgt namelijk een nieuwe invulling. Ofwel minder steen en parkeerdruk en meer groen en speelruimte voor kinderen.

Op zijn vroegst in 2023
De PWA school heeft inmiddels een nieuw schoolgebouw. Het oude schoolgebouw heeft plaatsgemaakt voor een prachtige speel- en ontmoetingsruimte in het groen. In het oude schoolgebouw waar voorheen Sterrenschool Ermelo was gevestigd huist nu een dependance van basisschool De Klokbeker. Volgens de achterliggende stukken zal deze op zijn vroegst in 2023 ook her-ontwikkeld of gesloopt worden.

Foto: gemeente Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden