Volksuniversiteit Vuvera in Ermelo trekt de stekker eruit per 1 juli 2020

In 2014 vierde Volksuniversiteit nog het 50-jarige bestaan.
Foto: Archief

Na een groot aantal jaren cursussen op allerlei gebied te hebben aangeboden stopt Volksuniversiteit Vuvera per 1 juli 2020 met haar activiteiten.

Dit bericht Hans Nijman, voorzitter Stichting Vuvera.

Te weinig aanmeldingen
Het bestuur van Vuvera zag zich genoodzaakt dit besluit te nemen. Cursussen moesten worden afgelast vanwege te weinig aanmeldingen. Dit teruglopend aantal aanmeldingen komt (mede) door de groei van het aanbod via internet en het toenemende aanbod van andere instellingen.

Faillissement voorkomen
Doordat de huisvesting aan de CronjƩstraat in Ermelo stopt en een tweejarige zoektocht geen betaalbare goede andere locatie opleverde kon het bestuur van Vuvera niets anders dan besluiten haar deuren te sluiten. Het bestuur voorkomt hiermee een faillissement.

Levenslang leren
De volksuniversiteit is vanuit historisch oogpunt altijd een onderdeel geweest van het sociaal-culturele netwerk en behoorde bij de vormingsplicht van de subsidiƫrende overheid de bevolking levenslang te laten leren. De volksuniversiteit was er altijd voor iedereen, ongeacht vooropleiding of achtergrond.

Netjes afronden
Het bestuur zal de komende maanden gebruiken om alle cursussen van het lopende cursusjaar tot een goed einde te brengen en de opheffing van de Stichting Vuvera netjes af te ronden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden