Miriam en Hester winnen een groene voortuin make-over

Foto: Gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo feliciteert Miriam en Hester met het winnen van een groene voortuin make-over. De inwoners van de Meerkoetstraat en de Amanietlaan deden mee aan de winactie ‘meer groen, minder tegels’ van Ermelo Duurzamer.

Bijzonder
“Dit is heel bijzonder voor ons”, reageert Miriam, wanneer zij hoort dat haar voortuin in de prijzen is gevallen. We zijn veel in het buitenland geweest en hebben voor het eerst in ons leven een huis gekocht. Eerst hebben we ons huis verduurzaamd en dachten ‘wat kunnen we nog meer doen?’ We houden erg van groen, vlinders, bijen en vogels en wilden altijd al een groene tuin. Dat was er nog niet van gekomen. Ik ben dus super blij met deze prijs!”

Tegels vervangen
Door tegels te vervangen voor planten, trekt een voortuin vogels, vlinders en andere insecten aan. Een groene tuin helpt ook om wateroverlast te voorkomen en is koeler in de zomer. Met de winactie wil de gemeente Ermelo inwoners stimuleren stenen te vervangen voor groen. De twee winnende voortuinen kunnen hierbij een voorbeeld zijn.

Nu in de gelegenheid
Ook Hester won een groene make-over. “We kijken al drie jaar tegen deze grijze tegels aan”, vertelt ze. “We houden erg van groen en zijn heel blij dat we nu in de gelegenheid zijn de voortuin aan te pakken.”

Ter waarde van 1.000,- euro
De prijs bestaat uit vergroening van de twee tuinen ter waarde van 1.000,- euro. De tuinen zullen in het najaar in overleg met de winnaars worden aangelegd door Hoveniersbedrijf Stip en Hoveniersbedrijf Gert Lieman.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden