Eerste Zwaaisteen in Ermelo valt erg in de smaak

Wethouder Hans de Haan zwaait naar de bewoners van De IJsvogel.
Wethouder Hans de Haan zwaait naar de bewoners van De IJsvogel.
Foto: Eigen foto

Blije gezichten en zwaaiende kinderen en ouderen bij verzorgingstehuis De IJsvogel gistermiddag, donderdag 23 april. Daar werd de 1e Zwaaisteen in Ermelo onthult door wethouder Hans de Haan.

Dit bericht Welzijn Ermelo.

Gelijk enthousiast
Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om te zwaaien naar degene waar de Zwaaisteen voor het huis ligt. Welzijn Ermelo heeft het initiatief genomen om de Zwaaisteen naar Ermelo te halen en de Zorggroep Noord West Veluwe was gelijk enthousiast over het idee om de Zwaaisteen voor de IJsvogel te plaatsen.

Glimlachen
“In deze tijd waarin we beperkt worden in ons doen en laten, zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om contact te blijven houden met de mensen om ons heen. Als je zwaait dan gaan jij en de ander glimlachen, laat je de ander zien dat jij hem ziet staan, geef je iemand die vaak thuis is toch een beetje het gevoel dat hij meetelt. Kortom zwaaien is belangrijk!”

Feestje
De wethouder gaf aan dat je eigenlijk geen steen nodig hebt om naar iemand te zwaaien, maar deze Zwaaisteen kan je er wel op attenderen om op plekken te zwaaien waarvan je anders niet zou weten dat daar iemand woont die heel blij wordt van jouw gezwaai. De bewoners van zorglocatie de IJsvogel in ieder geval wel! En om het feestje compleet te maken, werden de bewoners toegezongen door zangeres Jazzy.

  • Meer informatie over de Zwaaisteen: Welzijn Ermelo, Kim Straatman en Hanneke Starre, [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen