College wil verbeteringen hondenvoorzieningen in Ermelo betalen uit verhoging van de OZB

Foto: Archief (gemeente Ermelo)

Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeenteraad Ermelo gaat de gemeenteraad voorstellen om een aantal maatregelen te nemen ter verbetering van de voorzieningen voor honden. Hier is geen financiële dekking voor in de begroting.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 16 maart.

Verhoging van de OZB
Omdat al besloten is de hondenbelasting met ingang van 2021 af te schaffen, kunnen de maatregelen hier niet uit gefinancierd worden. Bij de afschaffing van de hondenbelasting is besloten om de kosten die de gemeente maakt voor alle hondenvoorzieningen te betalen uit een verhoging van de OZB (onroerende-zaakbelasting). Voorgesteld wordt om de extra maatregelen hier dan ook uit te financieren.

Verbeteringen
De verbeteringen zijn onder meer het plaatsen van meer afvalbakken, betere informatievoorziening en het vaker blijven inzetten van de poepzuiger. Dit zijn de belangrijkste verbeterpunten die komen uit de enquête die de gemeente vorig jaar hield onder hondenbezitters.

Enquête
De enquête was de uitvoering van een motie van de raad waarin werd opgedragen om onderzoek te doen naar waar de gemeente voorzieningen voor honden(eigenaren) kan verbeteren. Het is nu aan de raad om in te stemmen met deze maatregelen.

Hondenpoepzakjes te duur
Niet alle verbeterpunten uit de enquête zijn overgenomen, veelal vanwege de kosten. Zo hebben bijvoorbeeld veel hondenbezitters ook gevraagd om gratis hondenpoepzakjes. De gemeente zou die dan ter beschikking moeten stellen. Het college vindt dit echter in verhouding te duur, vooral omdat de kosten hiervoor door alle Ermeloërs gedragen moeten worden, terwijl maar een beperkte groep hiervan zal profiteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen