Bedrijventerreinen Veldzicht en Kerkdennen Ermelo krijgen camerabeveiliging

Foto: Gemeente Ermelo

Op maandag 17 februari tekenden burgemeester Baars, namens de gemeente Ermelo en als voorzitter van de Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Ermelo (SCBE), politieteam-chef de heer Eveleens van het politieteam Veluwe West en de heer Van Tongeren van Securitas Beveiliging BV het convenant ‘Cameratoezicht’. Deze ondertekening vormt de aftrap van de collectieve aanleg van camerabeveiliging op de bedrijventerreinen Veldzicht en Kerkdennen.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Misdrijven voorkomen
De SCBE (waar de gemeente ook deel vanuit maakt) en de politie hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilig bedrijventerrein. De diverse bedrijventerreinen hebben er baat bij dat er goed toezicht is op tijden dat er weinig activiteiten zijn op het bedrijfsterrein. Hiermee wordt voorkomen dat er misdrijven plaatsvinden, waarbij het zwaartepunt ligt op diefstal en inbraak bij bedrijven. Uit onderzoek naar de veiligheidssituatie op de bedrijventerreinen en de behoefte aan camerabeveiliging bij de ondernemers, blijkt dat er een breed draagvlak is bij de ondernemers voor de collectieve aanleg van camerabeveiliging in het openbaar gebied.

ANPR-camera’s
Het cameratoezicht bestaat uit beveiliging op afstand van het bedrijventerrein en de inzet van kentekenregistratie met ANPR-camera’s. Met de kentekenregistratie kan worden nagegaan welke motorvoertuigen zich op het bedrijventerrein bevinden voor, tijdens en na een eventuele alarmmelding. Het kan ook gebruikt worden bij trendanalyse ter voorkoming van incidenten. Daarvoor zal ook gebruik gemaakt worden van een koppeling met de database van gestolen voertuigen.

Vergunningen
De inzet van camera’s maken deel uit van een integrale aanpak met meerdere maatregelen en instrumenten, zoals hekken en alarminstallaties. Effectuering van de camera-inzet is nog wel afhankelijk van de verlening van de vereiste vergunningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden