College Ermelo wil raadszaal verplaatsen en multifunctioneel maken

Foto: Gemeente Ermelo

Als onderdeel van de verduurzaming en vernieuwing van het gemeentehuis en de Dialoog wordt ook de raadszaal vernieuwd. Het college stelt voor om de nieuwe raadszaal op de 1e verdieping te realiseren en aan te laten sluiten op het vergaderplein. De oude raadszaal wordt gesloopt.

Let op: bijgevoegde foto is een sfeerimpressie van de nieuwe Dialoog. Het ontwerp kan nog veranderen!

Trouwen in raadszaal
Het uitgangspunt voor de nieuwe raadszaal is multifunctioneel gebruik, en gaat ook functioneren als trouwzaal. Het programma van eisen hiervoor moeten in overleg met de gemeenteraad nog opgesteld worden. Dit gebeurt in overleg met de gebruikers. Naast de vergaderingen van de gemeenteraad kunnen er ook andere bijeenkomsten plaatsvinden. Het vergaderplein van de gemeente is na oplevering daarnaast  ‘s avonds en in het weekend beschikbaar.

Vernieuwing van de Dialoog
De fase van aanbesteding en realisatie voor de vernieuwing van de Dialoog is ook gestart. Op korte termijn de gemeente het ontwerp- en bouwteam samen, waarbij ook de gebruikers en huurders worden betrokken. Door multifunctioneel gebruik worden het nieuwe gemeentehuis en de Dialoog een “compacte en transparante” voorziening voor de gemeente Ermelo en haar inwoners. Er zijn minder vierkante meters nodig. Ook in de exploitatie worden er door duurzaamheidsmaatregelen financiële voordelen behaald ten opzichte van de huidige situatie.

Oplevering
De bouw van de Dialoog en de nieuwe multifunctionele raadszaal start direct aansluitend op de renovatie en verduurzaming van het gemeentehuis in oktober 2020. De oplevering wordt verwacht in december 2021 / januari 2022. Pinel, Plaza en de Stationsstraat 118 blijven in gebruik tot oplevering van de nieuwe Dialoog. Oplevering/ ingebruikname: december 2021 / januari 2022. De theaterzaal van de Dialoog wordt niet verbouwd maar wel verduurzaamd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen