Gemeente Ermelo schort last onder dwangsom op voor Tomassen Duck-To B.V.

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het college van B&W van de gemeente Ermelo legt Tomassen Duck-To B.V., het bedrijf aan Fokko Kortlanglaan 116 in Ermelo dat verse bevroren pekingeend en eendendelen produceert, voorlopig geen dwangsommen op.

Dat vertelde burgemeester André Baars donderdag 3 mei.

Dwangsom van 15.000 euro
Op 4 april dit jaar was aan de eendenslachterij een last onder dwangsom opgelegd omdat er overtredingen waren geconstateerd. Wat inhield dat vanaf 3 mei Tomassen Duck-To B.V een dwangsom van 15.000 euro per week boven het hoofd hing. Het bedrijf tekende hiertegen een bezwaar aan en diende een verzoek om een voorlopige voorziening in bij de rechtbank.

Aanvraag compleet
Het college stemde in met het verzoek tot opschorting van de begunstigingstermijn in de last onder dwangsom. De aanvraag voor de revisievergunning van Tomassen Duck-To B.V is inmiddels compleet waarmee de overtredingen kunnen worden gelegaliseerd.

Specifieke kennis
Burgemeester Baars: “Het gaat ons om het opheffen van de overtredingen. Zodra de vergunning in orde is vervalt de dwangsom oplegging.” De aanvraag voor de revisievergunning ligt nu bij de ODNV (Omgevingsdienst Noord-Veluwe). “Het is echter de ODRN (Omgevingsdienst Regio Nijmegen) die de aanvraag gaat beoordelen omdat ze daar meer specifieke kennis in huis hebben.”

Onzeker
Met enigszins druk uitoefen op de ODRN hoopt Baars dat de vergunningsprocedure voor de zomer gereed is. Of dat wordt gehaald is nog onzeker.

Reacties

article
36183
Het college van B&W van de gemeente Ermelo legt Tomassen Duck-To B.V., het bedrijf aan Fokko
https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20180503/gemeente-ermelo-schort-last-dwangsom-op-tomassen-duck-to-b-v/
2018-05-03T09:59:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/02/03143238/05EN-TDT.jpg
Gemeente