‘Oude Albert Heijn’ Ermelo wordt dit jaar gesloopt voor nieuwbouw

Als alles meezit wordt nog dit jaar de ‘oude Albert Heijn’ gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw van 24 appartementen en commerciële ruimte met uitzondering van detailhandel. De ontwikkelaar Green Real Estate sprak zelfs van halverwege dit jaar dat er wordt gestart met de bouw.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Op de huid gezeten
Veel Ermeloers verheugden zich er gisteravond op, donderdag 5 januari, om kennis te maken met de bouwplannen. Aangepaste plannen van fase 3 van De Verbinding die het resultaat zijn van jarenlang getrouwtrek tussen de gemeente Ermelo en de ontwikkelaar. De gemeente die op de huid werd gezeten door de Ermelose bevolking kreeg haar zin; in plaats van 45 komen er 24 koop- en huurappartementen in verschillende prijsklassen, en de bouwhoogte wordt beduidend minder. Ook verrijst er geen bebouwing aan de Julianalaan, maar parkeerplaatsen en ruimte voor groen. Voor een indruk: zie fotoreeks.

Windvang Ermelo’s trots
Maar wellicht het allerbelangrijkste voor veel Ermeloers is dat de gewijzigde plannen meer zicht bieden op Molen de Koe. Bovendien beweerde een medewerker van de ontwikkelaar dat Ermelo’s trots volgens de richtlijnen haar windvang behoudt. De ontwikkelaar paste de plannen niet voor niets aan, maar krijgt 418.000 euro planschadevergoeding van de gemeente.

Vol spanning
Voor aanvang van de informatieavond bevolkte een leger van belangstellenden de tafeltjes van de foyer in De Dialoog. Met een kop koffie binnen handbereik wachtten ze vol spanning op het moment dat de presentatie zou beginnen. Althans, zo hadden zij dat begrepen uit de berichtgeving. Totdat zij in de gaten kregen dat in de kleinere ruimte naast de foyer presentatie-borden stonden opgesteld, waar wethouder Jan van den Bosch inmiddels druk was geïnteresseerden te informeren. Waarop ze zich haastig naar de naastgelegen ruimte spoedden.

Vaart zetten
De meningen waren over het algemeen positief. “Ten opzichte van het oorspronkelijke plan is het een hele vooruitgang. De plannen aanpassen moest ook wel in verband met de windvang van de molen en het zicht erop. We hopen wel dat de gemeente vaart zet achter de bouw. We moeten er niet aan denken dat het zo lang duurt als sommige andere projecten in Ermelo, als de Vlishoek en de Oude Telgterweg.”

Laag bovenop
De bouwplannen passen binnen de kaders van het bestemmingsplan Kom Ermelo. Wat Bert van den Brink flink dwars zit, zo zei hij. “Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. Want er komt nu wel laagbouw, maar wie weet gooien ze er over een jaar zo een laag bovenop.” Volgens het bestemmingsplan mag er tot een maximale hoogte van 13 meter worden gebouwd. Wethouder Jan van den Bosch verzekerde echter dat de hoogte van 10 meter is vastgelegd in de afspraken.

Inspreken
Het plan wordt dinsdag 10 januari besproken in de commissie Infrastructuur en Ruimte, met de mogelijkheid om in te spreken. Tegen de nog te verlenen omgevingsvergunning van de plannen is bezwaar en beroep mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen