Partijen zetten samen ontwikkelingen Horst & Telgt in de steigers

Foto: Gemeente Ermelo

Wethouders Van den Bosch (ruimtelijke ordening) en Klappe (burgerparticipatie), Buurtvereniging Horst en Telgt en Kragten spreken commitment uit voor het gezamenlijk opstellen van een gebiedsvisie én het Buurtplan voor Horst en Telgt.

De gemeente Ermelo wil de eigenheid van de buurtschappen Horst en Telgt versterken en de hoge kwaliteit van het buitengebied landschappelijk handhaven en verbeteren.

In het gebied is veel te doen. Er zijn een aantal woningbouwinitiatieven, de verbouwing/nieuwbouw van de school en wensen van bewoners en ondernemers om het gebruik van hun (agrarische) opstallen te veranderen.

Verder is de verkeersveiligheid in het geding. Scholieren, vrachtverkeer, recreatief verkeer, plaatselijk verkeer en sluipverkeer maken allemaal gebruik van de wegen in het gebied die daar eigenlijk niet op zijn berekend of optimaal ingericht.

Aan adviesbureau Kragten is gevraagd om een visie en uitvoeringsplan te maken voor het buitengebied van Horst en Telgt waarin de problemen zoveel mogelijk worden opgelost en de kwaliteit (in de ruimste zin) van het gebied wordt verbeterd. Deze gebiedsuitwerking is een boodschappenlijstje dat voortborduurt op de Structuurvisie Ermelo 2025.

De gemeente Ermelo en Kragten hechten er veel waarde aan dat de gebiedsuitwerking wordt gedragen door de bewoners, ondernemers en gebruikers en dat zij zich daarin herkennen. Hun inbreng in het proces is van wezenlijk belang.

Tegelijkertijd was buurtvereniging Horst en Telgt gestart met het opstellen van een buurtplan. waarin een toekomstvisie wordt geschreven voor de belangrijke thema’s in de buurtschappen, te weten: verkeer, bedrijvigheid, Goede Herderschool en Ons Huis , het landschap, functieverandering, leefbaarheid en zorg en niet op de laatste plaats het toerisme.

De partijen hebben elkaar gevonden en besloten de handen ineen te slaan en te gaan voor één gezamenlijk buurtplan met gebiedsuitwerking.

De Bijzondere Winkel sluiting 300x250

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen