Eerste schop in de grond voor glasvezel op Veldzicht en Kerkdennen

Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanmorgen, donderdag 28 mei, is de eerste schop in de grond gezet voor aanleg van glasvezel op industrieterreinen Veldzicht en Kerkdennen. Stichting CAI Harderwijk voorziet de klus nog voor de zomer te klaren.

Voorafgaand aan het officiële moment vierden alle betrokkenen een klein feestje bij Kampeerwereld Hendriks waar ze werden gefêteerd door eigenaar Jean-Paul Hendriks. Ondernemers die zich hebben aangesloten bij het initiatief roemden de komst van glasvezel.

Jan Zwiers: “We hebben ISDN, maar nu we steeds meer via het web doen hebben we meer Internetsnelheid en bandbreedte nodig. Als bedrijf hikten we echter altijd tegen de hoge aansluitkosten aan. Met dit gezamenlijk initiatief is het voor de aanbieder een stuk aantrekkelijker om er in te participeren. Nu zijn we nog geen tiende kwijt aan aansluitkosten.”

De samenwerking tussen gemeente Ermelo, een ondernemerswerkgroep, de BedrijvenKring Ermelo (BKE) en de Provincie Gelderland was ook wat wethouder Esther Heutink onderstreepte. Die kwam niet vanzelf toto stand. Een infobijeenkomst op uitnodiging van de gemeente een jaar terug, bleek niet voldoende enthousiaste ondernemers op te leveren. Pas toen de gemeente Judith Stegeman op het project zette begon de zaak te lopen. Zij vond Nick van Nieuwenhuizen van Ducky Dons, Gert de With van Cekamon Saws en Gerard Brouwer van Cosento bereid een ondernemersgroep om de bedrijven op de industrieterreinen warm te maken voor glasvezel.

Daarnaast toonden de BedrijvenKring Ermelo (BKE) en de Provincie Gelderland zich bijzonder actief. In totaal participeren 20 bedrijven in het project.

Banner Jansen Elektrotechniek

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen