Deel 2: FC Horst neemt afscheid van voorzitter Gert van Winkoop en Jaap Boonen

Gert van Winkoop (rechts) en Jaap Boonen verlaten na lange tijd het bestuur van FC Horst.
Gert van Winkoop (rechts) en Jaap Boonen verlaten na lange tijd het bestuur van FC Horst.
Foto: archief Jan de Roo

In de 184e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 29 november 2001 een artikel in twee delen over het afscheid van Gert van Winkoop, die 26 jaar voorzitter was van FC Horst en van Jaap Boonen die het bestuur na 11 jaar verliet. Vandaag deel 2, klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Van ‘levensbelang’
Jaap Boonen, zelf jarenlang hoofdsponsor van de vereniging, heeft veel betekend voor FC Horst op het gebied van sponsoring, een inkomstenbron die inmiddels van ‘levensbelang’ is voor iedere sportvereniging. Jaap werd benoemd tot lid van verdienste. Flip van Winkoop en Ria Boonen kregen bloemen uitgereikt, want zo zei Evert Renden: “Zonder de steun van het thuisfront is het onmogelijk om zovele jaren dit werk te kunnen doen.”

Nooit meer
Renden: “Dit is een unieke avond. De bestuurstafel bij FC Horst zal er nooit meer zo uitzien. Vorig jaar hebben we het 25-jarig voorzitterschap van Gert van Winkoop uitgebreid gevierd met een grote receptie, waarbij Gert onderscheidingen kreeg van de Gemeente Ermelo en de KNVB en tevens werd benoemd tot erelid van de vereniging. Ook was er een fantastische feestavond voor de vereniging met bekende artiesten. Gert heeft er nog een jaar bij aangeknoopt. Wij respecteren uiteraard zijn beslissing om nu te stoppen.

Enorme stempel
Gert van Winkoop heeft in de 26 jaar als voorzitter een enorme stempel gedrukt op FC Horst. Bij zijn aantreden bestond de vereniging nog maar vier jaar en was behoorlijk instabiel. Gert heeft rust in de tent gebracht, hoewel het er tijdens vergaderingen soms heftig aan toe ging, maar na afloop gingen we altijd goed uit elkaar. Tijdens zijn voorzitterschap is ons sportpark ‘De Adelaar’ uitgegroeid tot een fraaie accommodatie. Tevens gaf hij leiding aan FC Horst, een club die met grote evenementen en wedstrijden, maar ook sportief gezien aan de weg timmert”, aldus Evert Renden.

Grote waardering
Johan van Beek, leider van het eerste elftal van FC Horst, sprak zijn grote waardering uit voor de scheidende voorzitter. “In je eerste jaren was je optreden een beetje ‘communistisch: Ik regeer’. Veertien jaar geleden heb ik je eens gevraagd of je ermee wilde stoppen en nu is het dan zover. Donderdagavond na de training stond je altijd klaar met worst en kippetjes. Dat zullen we zeker missen”, aldus Johan van Beek.

Ingelijst tenue
Johan v.d. Hazel, aanvoerder van het eerste elftal van FC Horst, bood de scheidende voorzitter een ingelijst tenue aan met de handtekeningen van alle A-selectiespelers. Tot slot overhandigde Martin Evers, bestuurslid kantinezaken, een cadeau aan Gert van Winkoop namens het bar- en keukenpersoneel van de vereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen