Deel 1: FC Horst neemt afscheid van voorzitter Gert van Winkoop en Jaap Boonen

Gert van Winkoop (rechts) en Jaap Boonen verlaten na lange tijd het bestuur van FC Horst.
Gert van Winkoop (rechts) en Jaap Boonen verlaten na lange tijd het bestuur van FC Horst.
Foto: archief Jan de Roo

In de 184e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 29 november 2001 een artikel in twee delen over het afscheid van Gert van Winkoop, die 26 jaar voorzitter was van FC Horst en van Jaap Boonen die het bestuur na 11 jaar verliet. Vandaag deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Ingetogen
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van FC Horst is afscheid genomen van Gert van Winkoop die 26 jaar voorzitter van de vereniging is geweest. Anderhalf jaar geleden werd bij de vereniging op grootse wijze het 25-jarige voorzitterschap van Gert van Winkoop gevierd. Daarom koos men nu voor een ingetogen feestje in eigen kring. Wel waren er veel mensen op de Algemene Ledenvergadering afgekomen, iets dat niet gebruikelijk is bij FC Horst, om afscheid te nemen van de beide bestuursleden, die gezamenlijk ruim 37 jaar bestuurservaring vertegenwoordigen.

Jong broekie
De vergadering had onder voorzitterschap van Gert van Winkoop een normaal verloop tot het agendapunt bestuurswisseling. Daarbij werd Evert Renden voorgedragen als nieuwe voorzitter, alsmede Dennis Offenberg en Hans Beek als nieuwe bestuursleden. Gert van Winkoop: “Ik wil iedereen bij FC Horst bedanken voor het grote vertrouwen dat ik in al deze jaren heb gekregen. Ik ben 26 jaar geleden als jong broekie begonnen bij FC Horst. In die turbulente periode heb ik veel steun gekregen van Peter v.d. Mheen en Kas Schepers. In de loop der jaren is de vereniging in rustiger vaarwater terecht gekomen.

Evert Renden
Vorig jaar wilde ik eigenlijk al opstappen, maar we konden intern geen nieuwe voorzitter vinden en wilden absoluut niet iemand van buitenaf. Dit jaar bleek Evert Renden bereid het voorzitterschap over te nemen. Evert is al 19 jaar bestuurslid en weet van de hoed en de rand bij FC Horst. Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe voorzitter en weet dat de leden dat ook hebben. Dit afscheid betekent overigens niet dat jullie ons hier niet meer zullen zien. Er zijn zelfs plannen dat Jaap en ik hier een grote klus gaan aanpakken op het gebied van de accommodatie.”

Ere-voorzitter
Gert van Winkoop werd benoemd als ere-voorzitter en aan hem werd de gouden speld van de vereniging uitgereikt door Evert Renden. Vervolgens werd afscheid genomen van Jaap Boonen die 11 jaar vele commerciële zaken regelde bij FC Horst. Ook organiseerde hij diverse oefenduels op het terrein van FC Horst tegen topclubs, waaronder Real Madrid, Sporting Lissabon, Ajax en Feyenoord. Tevens was Jaap verantwoordelijk voor optredens van bekende artiesten op feestavonden en mede-organisator van het bekende Oranjefeest, dat de laatste jaren op Koninginnedag bij FC Horst werd gehouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen