De gemeente Ermelo warmt vrijwilligers en mantelzorgers vast op voor uitdijende taak

Foto:

Per 1 januari 2015 wordt de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers immers nog meer van belang.

De gemeente Ermelo is straks verantwoordelijk voor drie transities in het Sociaal Domein. Zo wordt de Jeugdzorg een taak van de gemeente, wordt de Participatiewet ingevoerd en de AWBZ-begeleiding overgeheveld naar de Wmo.  Het sociale netwerk zal een grotere rol spelen en de rol van gemeente en professionele organisaties wordt kleiner. Wat onder meer inhoudt dat voor zorg en ondersteuning vaker de inzet van vrijwilligers en mantelzorgers nodig is.
Inzet waarderen en versterken
De gemeente Ermelo wil de inzet van mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers waarderen en versterken door een impuls te geven aan het nieuwe, gemeentelijke beleid voor mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers. De gemeente is namelijk van mening dat het beleid samen moet worden gemaakt met de mensen die het aangaat.
Iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt is heet de gemeente van harte welkom op 6 november in De Dialoog van 17.30 tot 21.30 uur. Belangstellenden worden ontvangen met soep en broodjes. Om 18.15 uur volgt Ermelo’s Early Evening, een interactieve presentatie van resultaten en ervaringen van het afgelopen half jaar. De gemeente biedt op deze avond ook vier interactieve workshops aan met de thema’s Kwaliteitenspel, Omdenken, Oplossingsgerichte vragen stellen en De kracht van de organisatie.
Aanmelden of meer informatie? 
Neem dan contact op met Judith Stegeman, via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 0341-567248.
Voorgeschiedenis
In mei is gestart met het ophalen van ervaringsverhalen van mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers die tijdens een plenaire bijeenkomst ook met professionals zijn gedeeld. Ook zijn professionals getraind om de nieuwe methodiek ‘Help Elcare’ in te zetten om mantelzorgers en (zorg) vrijwilligers te bereiken. Op 6 november deelt de gemeente de resultaten van dit traject in een interactieve bijeenkomst en hoort graag reacties als input voor beleid. 
De impulsbijeenkomst is onderdeel van een breder stimuleringstraject voor mantelzorgers en (zorg) vrijwilligers. Want de gemeente ziet dat er veel verandert voor deze mensen, en wil daar een impuls aan geven. Dit gebeurt samen met mantelzorgers, (zorg)vrijwilligers en de professionals die hen dagelijks ondersteunen. Daarvoor is vanaf mei gezamenlijk een stimuleringstraject doorlopen. Het traject wordt uitgevoerd door Spectrum (partner met Elan) en begeleid door Steunpunt Vrijwilligerswerk, Steunpunt Mantelzorg, Wijkteam Ermelo en Wmo Adviesraad.
banner-fit-en-relax
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen