BurgerBelangen Ermelo wil dat gemeente communiceert in ‘Jeugdjournaal-taal’

Foto:

Burgers begrijpen dan beter wat er allemaal gaat veranderen met nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)De variant op de ‘Jip en Janneke taal’ introduceerde Ben Noorloos, steunfractielid van BurgerBelangen Ermelo, gisteravond tijdens de commissievergadering Samenleving van de gemeenteraad, waar de Wmo-verordening op de agenda stond. 

Zijn uitspraak sloot naadloos aan op die van Karin Bloemendal, voorzitter van de Wmo-adviesraad, die de belangen van de kwetsbare burger behartigt. Ook zij pleitte voor duidelijke communicatie naar de burgers toe. “Want veel mensen snappen niet wat er allemaal gaat veranderen op het gebied van de Wmo per 1 januari 2015. Waarbij de kracht van herhaling het beste werkt.”

De meerderheid van de commissieleden vielen Bloemendal bij. Wethouder Laurens Klappe verwees naar reeds verschenen huis-aan-huis kranten over het onderwerp en de website Samen Vitaal Ermelo die de gemeente onlangs heeft gelanceerd. “Daarnaast krijgt iedereen die het aangaat persoonlijk bericht.”
banner-fit-en-relax
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen