BurgerBelangen Ermelo strijdt voor huisvesting Parasol

Foto:

Inloophuis zou prima in het brede school concept passen.

Afgelopen vrijdag heeft BurgerBelangen Ermelo een bezoekje gebracht aan Inloophuis De Parasol in De Leemkuul in Wijk West. Lijsttrekker Wouter Vogelsang en secretaris Liesbeth van der Veer praatten samen met bestuur en vrijwilligers van De Parasol over de onzekere situatie over de huisvesting waarin het inloophuis zich thans bevindt. 
Dit schrijft BurgerBelangen Ermelo in een persbericht:
‘Wijkcentrum De Leemkuul wordt met sluiting bedreigd en De Parasol is één van de laatste huurders die nog gebruik maakt van het wijkcentrum. Mede dankzij BurgerBelangen Ermelo is onlangs in de gemeenteraad besloten De Leemkuul open te houden tot er ook voor deze laatste huurders een geschikte alternatieve locatie in Wijk West is gevonden, tijdelijk of permanent. Tot op heden is dit nog niet het geval.
Inloophuis De Parasol wordt gerund door vrijwilligers en biedt iedereen die daaraan behoefte heeft de gelegenheid andere mensen te ontmoeten in een gemoedelijke omgeving. Tevens worden er door de ongeveer 35 vrijwilligers regelmatig activiteiten georganiseerd en kan men er om de week op zondagmiddag aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. Gezien het aantal mensen dat een bezoekje bracht aan het inloophuis toen BurgerBelangen Ermelo er was, is hier zeker behoefte aan. In de week van 3 maart viert het inloophuis haar 6-jarig bestaan met allerlei extra activiteiten.
Onder het genot van een kopje koffie en thee werd er door BurgerBelangen Ermelo geluisterd naar de behoeften die er vanuit De Parasol zijn als ze naar een nieuwe locatie in Wijk West verhuizen. Deze zouden ook prima zijn in te passen in een brede school concept, een concept wat BurgerBelangen Ermelo al jaren heeft gepromoot, en waaraan in andere wijken al invulling is gegeven. In de grootste wijk van Ermelo zou dit toch ook in te passen moeten zijn? 
Het bestuur van De Parasol gaf aan dat dit een optie zou zijn, mits het voldoet aan bepaalde voorwaarden om de drempel zo laag mogelijk te houden. De tweede optie, die BurgerBelangen Ermelo naar voren bracht, is dat als er nieuwbouw gepleegd gaat worden op de plek van de Leemkuul, een plek die centraal in de wijk ligt, een wijkcentrum inclusief het inloophuis van De Parasol op die plek noodzakelijk is. BurgerBelangen Ermelo heeft ook aangegeven dat inloophuis De Parasol een toegevoegde waarde heeft bij de vernieuwing van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, omdat wijkgerichte opvang belangrijk is om ook wijk West vitaal te houden.
BurgerBelangen Ermelo gaat immers voor een vitaal Ermelo, waarbij burgerkracht een hele belangrijke rol speelt’.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen