ChristenUnie Ermelo roemt vrijwilligers Stichting Pinel

Foto:

Bovendien is er veel waardering voor jongerenwerkers van Plaza.

Vanmiddag bracht een deel van de fractie van ChristenUnie Ermelo een werkbezoek aan Pinel en Plaza Jeugd en Jongerenwerk. Dit schrijft ChristenUnie Ermelo in een persbericht.
Stichting Pinel streeft naar een samenleving waarin iedereen meetelt en niemand aan de kant staat. Met dit doel betrekt Stichting Pinel in de Gemeente Ermelo onder andere jongeren, mensen zonder baan, allochtonen en vrijwilligers actief bij de maatschappij. Pinel is een welzijnsinstelling die de belangen behartigt van bovengenoemde groepen. Plaza is een laagdrempelige voorziening voor in principe alle jongeren. Jongerenwerkers begeleiden procesmatig groepen jongeren (meisjes en jongens) in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar in de vrije tijd, in aansluiting op hun leefwereld en sociale omgeving.

De doelstelling van Pinel sluit aan bij het motto dat raadslid Folkje Spoelstra uitdraagt in de campagnefolder van de ChristenUnie: “Een hart hebben voor de zorg en voor de samenleving in Ermelo. Iedereen telt mee en kan meedoen”. 

De ChristenUnie Ermelo werkt een hele reeks werkbezoeken af met name bij instellingen binnen het zorg- en welzijnsdomein. “Wij willen weten wat er speelt bij organisaties die midden in de samenleving van Ermelo staan. Er komen straks veel veranderingen op deze organisaties af, de zogenaamde transities. “Het is daarom van belang om te weten waar organisaties sterk in zijn, en waar er uitdagingen liggen. Wij komen hier dus om informatie op te halen”, aldus Spoelstra. 

Dat Pinel er voor iedereen wil zijn is te merken! Tijdens ons werkbezoek, die wij beginnen in de gezellige huiskamer, zie je voortdurend mensen in en uit lopen. Vrijwilligers en bezoekers lopen door elkaar heen. Men komt met vragen, men komt voor de koffie, men komt voor een cursus of men schuift als vrijwilliger langs. 

Onder het speerpunt ‘zorgzame samenleving’ heeft de fractie van de ChristenUnie Ermelo opgenomen dat zij voor een samenleving gaat waarin er wordt omgezien naar elkaar en waar er waardering is voor vrijwilligerswerk! De fractie van de ChristenUnie was onder de indruk van de activiteiten die door vele vrijwilligers van Pinel worden opgepakt. Er was ook waardering bij de fractie voor Plaza, die zich actief inzet voor de jongeren uit Ermelo, en voor Pinel die de makelaarsfunctie tussen zorgvrager en vrijwilliger behartigt. Om die reden zet de fractie van de ChristenUnie Pinel en Plaza in het zonnetje met een lekkere appeltaart, gebakken door ‘De Ontmoeting’. 

Uit het gesprek neemt de fractie mee dat er nog veel onduidelijkheid is over de toekomstige huisvesting van Pinel en Plaza in het Kulturhuus. Pinel en Plaza werken al heel veel samen en willen graag dichtbij elkaar blijven als organisaties, ook straks wanneer het Kulturhuus een feit is. Pinel bereidt zich voor op de veranderingen binnen het zorg- en welzijnsdomein (transities) die op de gemeente afkomen per januari 2015. Pinel beseft dat een stevige welzijnsorganisatie dan van belang is. Het is duidelijk dat Pinel open staat voor anderen en zelf actief de samenwerking zoekt. Men heeft zelf duidelijke ideeën tav het Kulturhus en wat daarin voor Pinel van belang is. De straathoekwerkers van Plaza zijn actief, herkenbaar en te vinden verschillende wijken van Ermelo, bijvoorbeeld door sport in de wijk. 

De fractie neemt met genoegen afscheid! Kortom: Dank aan Pinel & Plaza. Dank aan de vele vrijwilligers. Wederom mochten wij ervaren dat bij deze organisatie mooi en goed werk wordt verricht. Als ChristenUnie dragen wij ook deze instellingen een warm hart toe.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen