Dick te Brake heeft net smaak te pakken

Foto:

Huidig raadslid zit echter in de gevarenzone als nummer 7 van de CDA-kandidatenlijst.Niet de voltallige achterban van CDA Ermelo is tevreden over de ‘laaggenoteerde’ plaats van Dick te Brake op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De leden echter besloten in meerderheid onder meer de jongere garde, Sarath Hamstra (27) en Erik van der Weide (22), respectievelijk nummer 4 en 6 op de lijst, een kans te gunnen. In de wandelgangen te horen hadden met name een aantal oudere CDA-aanhangers hen eerst meer ervaring op willen laten doen.  

Te Brake ziet het evenwel niet als einde oefening voor hem, integendeel. Dit viel op te maken uit zijn woorden, gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van CDA Ermelo in de Dorpskamer. “In 2010 hadden we op 14 stemmen na de zesde zetel gehad. Ik sta op nummer 7, dus stel dat we zes zetels krijgen en een wethouder mogen leveren, dan kan ik alsnog in de gemeenteraad komen.”
Dick te Brake is sinds 2010 raadslid voor CDA Ermelo. Hij heeft nu de smaak te pakken en wil het raadswerk graag voortzetten. “Onder meer het onderdeel verkeer en vervoer vind ik prachtig.” Hoewel Te Brake er zelf niet mee te koop loopt, staat hij onder ingewijden bekend als een ‘bijtertje’. “Als ik ergens voor ga dan ga ik ook tot het gaatje.” 
CDA Ermelo zet in op een goed contact met de burgers. “Luisteren en begrip tonen is erg belangrijk. Het contact met mensen vind ik trouwens ook het mooiste onderdeel van het raadswerk.”    
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen