CDA Ermelo gaat voor acht zetels

Foto:

Zeer goed gemutste partijprominenten mikken op royale beloning na vier jaar hard werken.Wat de opzet was na de teleurstellend verlopen gemeenteraadsverkiezingen in 2010, toen het CDA twee zetels moest inleveren. Hoewel nog steeds de grootste partij in Ermelo kreeg het CDA ‘maar’ vijf zetels toebedeeld, in ‘de nek gehijgd’ door Progressief Ermelo met vier zetels. Wat toe te schrijven was aan het tanende vertrouwen in CDA Ermelo die decennia lang met een ruime voorsprong de grootste partij was. Bovendien dwarsboomde het optreden van de landelijke CDA de kansen van de plaatselijke variant.

CDA Ermelo-bestuursvoorzitter Daisy Vliegenthart-Goedhart liet gisteravond tijdens een goed bezochte CDA-nieuwjaarsreceptie weten positief gestemd te zijn voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Afgelopen jaren is er volgens haar hard gewerkt aan het creëren van een breed draagvlak in de Ermelose samenleving. Zo werd ingezet op een nauwer contact met de burgers. Bovendien is het verkiezingsprogramma tot stand gekomen met medewerking van bijna 300 personen afkomstig uit het bedrijfsleven, scholen, instellingen tot vrijwilligersorganisaties. “Wat speelt er, wat vinden jullie belangrijk, wat moet er veranderen en wat worden behouden, hebben we hen onder meer gevraagd. Het is prachtig dat het zo is gelukt. Echt de droom van een democratische partij. Daarnaast hebben we vijftig kandidaten op onze lijst staan. Waarmee je als CDA laat zien dat ze achter de partij staan en dit ook willen uitdragen.”  
Volgens lijsttrekker Jan van den Bosch kan Ermelo haar borst vast natmaken met de verkiezingscampagne ‘Fris en Vertrouwd’ die op de rol staat. 
CDA Ermelo gaat onder meer voor het behoud van Ermelo als zelfstandige gemeente, winkels gesloten houden op zondag, gratis parkeren en goed huisvesting voor jongeren en ouderen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen