Organist Evert van de Veen geeft jubileumconcert bij Content Orgels in Ermelo

Foto: Content Orgels

Content Orgels is niet de enige die dit jaar een jubileum te vieren heeft. Organist Evert van de Veen uit Voorthuizen is dit jaar 40 jaar organist. Mede daarom is het erg leuk dat hij op vrijdagavond 11 september, vanaf 19.30 een concert komt geven in de Content concertzaal aan de Marienhoef 7 in Ermelo.

Dit bericht Content Orgels.

Evert is een zeer breed georiënteerd musicus, en dat zal hij ook laten horen op deze muzikale orgelavond. Hij zal een veelzijdig en feestelijk programma ten gehore brengen op diverse digitale orgels, waaronder de nieuwe Concerto Jubileo 40, die gebouwd is ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Content Orgels. Ook zal hij een gedeelte van het programma op een Content Hauptwerk-orgel ten gehore brengen.

Over Evert van de Veen
Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. In de plaatselijke kerk ontstond de liefde voor het orgel. Hierna volgden dan ook orgellessen o.a. bij de bekende organist John Propitius, uit Barneveld. Intussen werd Evert zelf ook tot organist benoemd in Voorthuizen.

Evert ging studeren aan het conservatorium in Utrecht en sloot zijn conservatoriumstudie af met een examenconcert in de Utrechtse Pieterskerk. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen, maar al snel ging hij concerteren in Nederland, maar ook in het buitenland (Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en zelfs Australië). Naast concert-organist is hij ook een veelgevraagd koorbegeleider. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent.

Het muzikale spectrum van Evert ligt tussen de barok, met Bach als hoogtepunt, en de laatromantiek, hoewel hij de modernere orgelmuziek niet uit de weg gaat. Het improviseren over koraalmelodieën in allerlei stijlen en vormen is daarbij een muzikale uitingsvorm die hem na aan het hart ligt. Het programma wat Van de Veen ten gehore zal brengen bestaat uit bekende en minder bekende orgelwerken en diverse koraalbewerkingen! De toegang is gratis, maar we vragen u wel om uw plaatsen te reserveren via [email protected] of 0341-554876. Van harte aanbevolen!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden