Alzheimer Trefpunt Ermelo in teken van muziek en dementie

Foto:

Het Alzheimer Trefpunt Ermelo op donderdag 1 juni staat in teken van muziek en dementie. 

Dit bericht het Alzheimer Trefpunt Ermelo.

Toelichting
Muziek maakt een diep contact met onze gevoelens en herinneringen. Dat werkt ook zo bij mensen met dementie. De juiste muziek kalmeert. Hoe bereik je dat?

Het overkomt ons allemaal wel eens. De radio staat aan en plotseling hoor je een nummer dat je in één klap terug brengt naar je jeugd, je studietijd of naar die dansavond met je eerste liefde.

Muziek is in staat ons in contact te brengen met oude herinneringen en fijne gevoelens. Dat mechanisme werkt bij iedereen, en dus ook bij mensen die dementie hebben. Mariska Oolhorst zal dit verder toelichten en vertelt ons over de MuziekGeluk-methode.

Het blijkt namelijk dat de juiste muziek een kalmerende werking heeft op het brein. Zowel mét als zonder dementie. Maar wat is dan die ‘juiste muziek’? En hoe stel je dan de favoriete playlist samen van jezelf of iemand anders?

Wij nodigen je van harte uit om te komen luisteren, je te laten inspireren en met Mariska in gesprek te gaan.

Het Alzheimer Trefpunt Ermelo is op donderdag 1 juni van 19.30 – 21.00 uur. Locatie: De Baanveger, IJsbaanweg 45 te Ermelo.

Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Napraten kan tot 21.30 uur. De toegang is gratis. En natuurlijk is er ruimte voor jouw vragen. Voor een drankje en een hapje zorgen wij. Aanmelden is niet nodig.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen