Column: Ed Bok(t): ‘Over dooie diplomaten niets dan goeds!’

Foto:

Column: Ed Bok(t): ‘Over dooie diplomaten niets dan goeds!’.

De sponningen eruit voor Frenske
Tja lieve lezers, dat de politiek spelletjes speelt, smerige spelletjes soms zal weinigen van mijn lezers verbazen. Internationaal, nationaal, provinciaal, regionaal en lokaal is de politiek niet vies van list en bedrog! En dat kiezers de spelletjes, het eigen- maar vooral partijbelang zat zijn werd met de verkiezingen duidelijk. Zij die verandering predikten in hun campagnes over thema’s als asiel- immigratie, klimaat- en stikstofbeleid en zaken als een transparante en eerlijke bestuurscultuur werden de grote winnaars, of verloren minder zoals de VVD. De eerste nieuwe bestuurscultuur predikers van D’66 werden meer dan gehalveerd. Nog geen week verder komt er van alle plannen over ‘rechts’ niets terecht en werken de VVD en NSC hun duivelse plan uit om de PVV en hun 2,5 miljoen kiezers uit te sluiten! Een rechtsstatelijk en volgens de grondwet politiek verantwoord soort van ‘cordon sanitair’, dat dan weer wel! In mijn vorige column schreef Ed Bok(t) over de beste TV-avond in jaren en over die er nog zullen volgen. We zien het dagelijks te beginnen bij het NPO-journaal, vervolgens BNNVARA Khalid en Sophie, gevolgd door NPO-nieuwsuur en OP1 waar van tevoren goed uitgezochte gasten het bekende riedeltje afspelen. Daarmee zetten ze de deur open om Timmermans met zijn GroenLinks/PvdA binnen te halen want nieuwe verkiezingen durven ze niet aan. Ed Bok(t) adviseert wel, om dat soepeltjes te laten verlopen, ook de sponningen eruit te halen.

Nobelprijs voor miljoenen doden
Bij het schrijven van mijn column werd Ed Bok(t) overvallen door het nieuws van de dood van Henri Kissinger. Tja beste kiezers, niet echt voer voor een column als een voormalige minister van buitenlandse zaken en diplomaat op 100-jarige leeftijd is overleden. Echter als je dan de reactie van onze demissionair Minister-President op Twitter leest is dat voor een columnist juist wel een reden er aandacht aan te schenken. Mark Rutte typeerde op Twitter Kissinger als een invloedrijk diplomaat, scherp denker en wijs adviseur. Mark Rutte bewaart de beste herinneringen aan hun (WEF) ontmoetingen en gedenkt hem met diep respect en wenst zijn nabestaanden veel sterkte. Als een politicus die in 13 jaar tijd met zijn Kabinetten ons land wist af te breken en in erbarmelijke staat achter te laten Henri Kissinger zo op een voetstuk plaatst, zegt dat alles over de denkwijze van Mark Rutte! In januari 1977 verdween de vaak sjofel geklede bewindsman van het politieke toneel en verkeerde daarna vooral in ‘elitaire’ en volgens sommigen kwaadaardige kringen zoals het WEF. Hij kreeg de Nobelprijs voor de vrede, overigens de meest omstreden verkiezing ooit. Henri Kissinger bracht China en de VS dichter bij elkaar, remde de wapenwedloop af tussen de VS en de Sovjet-Unie door wat later ‘pingpongdiplomatie’ werd genoemd maar wat overheerst na zijn dood zijn, zijn schaduwkanten. Kissinger is indirect verantwoordelijk voor de dood van miljoenen mensen.

Nou, wat gaan we lunchen
In Vietnam, Cambodja, Chili bij het faciliteren van dictator en massamoordenaar Pinochet die vriendschapsbanden had met onze vorstin Juliana, bloedvergieten Pakistan/Bangladesh en de miljoenen doden door het bloedvergieten in Oost-Timor. Voor dit soort scrupuleuze politici zijn mensenlevens niet meer dan een opgelost klontje suiker in een kopje koffie! Een quote van Kissinger uit zijn speech tot de WHO-raad voor Eugenetica 25 februari 2009 zegt genoeg! Even voor mijn lezers; Eugenetica wordt vaak geassocieerd met het mooier maken van het menselijk ras. In de wetenschap wordt er ook, ten dele, het onderzoek naar genen die bepaalde ziektes veroorzaken onder verstaan. De door Rutte zo bewierookte Kissinger; zodra de kudde de verplichte gedwongen vaccinatie accepteert, is het spel voorbij! Ze zullen alles accepteren – gedwongen bloed- of orgaandonatie – alles voor het grotere goed. We kunnen kinderen genetisch modificeren, steriliseren voor het algemeen belang. Controleer de geesten van schapen en jij controleert de kudde. Vaccinmakers kunnen vele miljarden verdienen, en velen van u in deze zaal zijn investeerders. Het is een grote win-winsituatie! Wij dunnen de kudde uit en de kudde betaalt ons voor het verlenen van uitroeiingsdiensten. Nou, wat gaan we lunchen, hè! Benieuwd hoe de reacties nu zullen zijn aan de praattafels, als het al een onderwerp is. Op BNNVARA wordt hij als een massamoordenaar en oorlogscrimineel getypeerd. Tsja, wel mooi meegenomen dan dat onze Mark Rutte hem zo waardeerde, zijn medeleven uitsprak maar daarbij de vele miljoenen nabestaanden van Henri’s daden vergat!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen