Column: Ed Bok(t) over de beste TV-avond in jaren

Foto:

Column: Ed Bok(t) over de beste TV-avond in jaren.

Twan Huijs typetjes in de hoofdrol
Lieve kiezers, ehhh Ed Bok(t) bedoelt natuurlijk lezers, excuus! Jullie kennen het spreekwoord ‘waar het hart vol van is loopt de mond van over’ vast. Dit spreekwoord vindt zijn oorsprong in Lucas 6:45. Een goed mens brengt uit de schatkamer van zijn hart het goede voort, maar een slecht mens brengt uit zijn slechte schatkamer het kwade voort; oftewel waar het hart vol van is daar de loopt de mond van over. Nou en dat hebben we gisterenavond wel gezien! Ed Bok(t) wilde er dus snel na zijn verkiezingscolumn een ‘nieuwe column’ over schrijven. De verkiezingsuitslag resulteerde in mijn ogen i.i.g. in de ‘beste tv-avond in jaren’ en er zullen er nog vele volgen! Ed Bok(t) had een ‘déjà vu’ met 8 november 2016 toen Donald Trump de presidentsverkiezingen won en president-elect werd van de Verenigde Staten. Verguisd en vreselijk belachelijk gemaakt in aanloop naar de verkiezingen door Twan Huys typetjes aan tafel bij de NPO en natuurlijk ook bij RTL4. Toen ‘The Donald’ tegen alle verwachtingen in van al die kenners en duiders de verkiezingen uiteindelijk won, zag je zure gezichten alom aan al die praattafels bij de Twan Huys typetjes, de zogenaamde duiders en kenners en hun gasten! Tja lieve lezers en dat gebeurde gisteren dus weer. Geframed in aanloop naar de verkiezingen door foute uitspraken uit het verleden te blijven herhalen en door zijn tegenstanders de kans te geven los te gaan op Wilders door te blijven herhalen hoe ‘extreemrechts’ gevaarlijk hij is.

Rode- groene ballonnen en confetti
Ed Bok(t) was op verkiezingsdag, na natuurlijk gestemd te hebben, ter ontspanning lekker een dagje naar de sauna gegaan! Uiteraard ‘telefoonloos’ om niets mee te krijgen en dat wilde ik, als jullie dat geloven tenminste, gisterenavond eigenlijk zo houden. Toen Ed Bok(t) boven zijn Mac wilde uitzetten zag hij op Twitter iets van ‘PVV 35 zetels’ staan! Ik sloeg een paar treden van de trap over om het nieuws beneden te delen en zette gelijk de TV aan. Gelukkig net op tijd om de blijkbaar in shock verkerende gasten van Beau van Erven Dorens te zien. Ik kwam niet meer bij toen op het hoofd en op de ‘Nijntje pyjama’ van Marc-Marie Huijbregts werd ingezoomd. Marmotten Marc-Marie, type cabaretier, net als die zure deugkneus van Sanne Wallis de Vries. Marc zat er bij met een gezicht als een oorwurm, overigens net als de dag-burgemeester van Rotterdam Aboutaleb. Waarschijnlijk met nog wat gasten door de ‘Beau’ redactie uitgenodigd om de verwachte zege van GroenLinks/PvdA Frenske Timmermans te vieren. Rode en groene ballonnen lagen opgeblazen achter al klaar net als het confettikanon, de serpentines en rolfluiten die al onder de praattafel waren geplakt. Nou lieve kiezers, ehhh lezers, dat liep even anders nadat de eerste exitpoll duidelijk was. Geweldige tv, drama serie waardig. Beau probeerde nog de objectieve lolbroek uit te hangen door aan het publiek in de studio te vragen wie er blij was. Niemand stak natuurlijk zijn vinger op, en stel dat er iemand blij was met de uitslag, dan durfde deze die na alle haat- vijandigheid niet meer op te steken!

Bitterballen en worst spoorloos
Een rondje langs al die zalen met politieke vrienden waar ieder zetelverlies werd gevierd omdat het nog slechter gekund had! De speech van Robbie Jetten die zijn nederlaag niet aan D’66 toebedeelde maar aan 2.7 miljoen rechtsextremistische Nederlanders. Ik moest ook even aan het Kaagmens denken die in Tweede Kamer tegen Wilders zei; U zult nog kelderen in de peilingen. Op de speech van Frenske Timmermans moesten we wel even wachten. Hij was er nog niet aan toe of misschien druk in de keuken alle worst en bitterballen naar binnen te werken om een gewichtige speech te kunnen houden. Nou dat deed hij, gepassioneerd. We moeten elkaar maar even vasthouden, en als iemand je de komende weken op straat of op het werk vraagt, mag ik hier nog wel zijn? dan antwoord je met JA, Frenske de demagoog! Bij de VVD kreeg niemand de hapjes naar binnen omdat men daar de hand constant voor de mond hield. Tja lieve kiezers, ehhh lezers, het worden, zo vreest Ed Bok(t) nog enge tijden tot er een regering gevormd is, maar ik had deze tv-avond toch voor geen goud willen missen!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen