Column: Ed Bok(t) over de messentruc van Vera

Foto:

Column: Ed Bok(t) over de messentruc van Vera.

In Holland staat geen huis
Tja lieve lezers, voor Ed Bok(t) is het al wel heel lang geleden dat hij op school kinderliedjes zong en voor de meeste lezers van mijn columns zal dat vermoedelijk ook wel zo zijn. Ik weet overigens niet of er in het huidige onderwijs op de lagere school überhaupt nog kinderliedjes worden gezongen. De staat van het primaire onderwijs is voor kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar op veel scholen al zo slecht dat heel veel kinderen onvoldoende hebben leren lezen, schrijven en rekenen en met een ‘achterstand’, dus ook een ‘kansenongelijkheid’ naar het voortgezet onderwijs doorstromen, daarmee dus meteen al een ‘toontje lager’ zingend! Bovendien kunnen de kinderliedjes van toen Woke- technisch gezien al helemaal niet meer! ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’, zou nu moeten zijn; is er überhaupt nog ergens een boer te vinden die iets van mijn stichting Wakker Dier plofvrije kippen zegt? Om over Dikkertje Dap, Hansje, pansje kevertje en Zakdoekje leggen, niemand zeggen nog maar te zwijgen. En ‘In Holland staat een huis’ kunnen we dankzij minister Hugo de Jonge helemaal vergeten!

Gebraden varken in de trein
Tja, ik hoor jullie denken, hoe kom je daar zo bij! Nou beste lezers, ik herinnerde mij bij het zien van Vera plots een kinderliedje dat ik vroeger zong en krijg dat ook niet meer uit mijn hoofd. Best wel knap eigenlijk dat in het menselijk brein, bij het zien van een persoon of het lezen van iets, of als er specifiek iets aan je gevraagd wordt, er een soort dataluikje opengaat en je alles weer weet. Feitelijk gezien kan iedereen dat, of je moet aan dementie leiden of een andere ziekte hebben. Of je moet, in het geval van onze Minister President Mark Rutte, een pathologische leugenaar zijn om te kunnen zeggen, liegen dus dat je er geen actieve of een andere herinnering aan hebt. Tja lezers, in mijn geval schoot bij Vera mij de letterlijke tekst te binnen van het kinderliedje Tante uit Marokko! Ik weet het, dat kan ook niet meer! Dat er een tante uit Marokko komt is op zich niets mis mee maar zwaaiend met pistolen, op twee kamelen en ook nog een varken aan het spit braden, knor, knor, een cola tot besluit drinken, blub, blub, om dan vervolgens met de sneltrein weer naar huis te kunnen, vergeet het maar. Zeker met de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is dat verleden tijd.

De messentruc van Vera
De tante uit Marokko is Kamervoorzitter Vera Bergkamp, wat overigens haar artiestennaam is want ze heet Firouz Alida Chaouqui. De Kamer heeft nog nooit zo’n irritante, partijdige en vooringenomen voorzitter gehad. Vera Bergkamp, die in ‘achterkamertjes’ en door politiek handjeklap tussen de VVD en NPO66 de functie kreeg en de beste kandidaat, Martin Bosma elimineerde. Met Anouchka v Miltenburg, VVD Kamervoorzitter die aanstellerig en jankend de Kamer uitliep nadat zij kritiek kreeg op haar functioneren kon er ook wat van, maar Vera! Tenenkrommend en democratie onwaardig met haar seingebaren naar Vak K, constant niet welgevallige sprekers aan de interruptiemicrofoon het woord ontnemen, dank u, dankuwel, roepen of zelfs de microfoon dichtzetten. Het hoogtepunt in haar carrière en tevens toch het dieptepunt voor de parlementaire democratie is het onderzoek door ‘bureau Hoffman’ naar collega Khadija Arib, een onderzoek dat vooral de coalitiegenoten en de verraders Attje Uilskuiken en ‘blosjes op de PvdA wangen’ Henk Nijboer voor wat in ruil willen doorzetten.

Arib en een haperend dataluikje
Khadija Arib is een pittige tante, overigens ook uit Marokko die zelfs van PVV Geert Wilders respect en de complimenten kreeg voor haar werk als Kamervoorzitter. Ongetwijfeld kwam Arib als ‘fanatieke Kamervoorzitter’ van lanterfantende en- of eigenwijze (top) ambtenaren niet voor de populariteitsprijs in aanmerking. Maar Ed Bok(t) vreest dat de twee anonieme klachten niet de werkelijke redenen zijn. Khadija Arib sprak in 2010 over een van de grootste medische schandalen van de afgelopen honderd jaar. Zij zette de ondoorzichtige handelwijze van de vaccindeal en de corruptie van de WHO tijdens de Mexicaanse griep op de agenda. De overeenkomsten tussen toen en nu zijn verbluffend. En laat Khadija Arib nu aangesteld zijn om de Parlementaire enquêtecommissie Corona aanpak van onze regering leiding te geven! Arib die geen genoegen neemt met een haperend dataluikje bij onze Kabinetsleden!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen