Column: EdBokt weet het gewoon even niet meer

Foto:

EdBokt weet het gewoon even niet meer.

De Schooljongen
Dag lieve lezers, hebben jullie ook wel eens dat gevoel dat je het soms gewoon even niet meer weet. Ik had als columnist en als persoon Ed Bok(t) de afgelopen week meerdere keren zo’n gevoel en moest daarbij denken aan de voor mij leukste conference van cabaretier Fons Jansen ‘de schooljongen’ waarin hij de school en zijn leraren op de hak nam met o.a. de leraar Frans! Die was wel zo goed waardeloos, die vroeg; ‘Wat betekent ‘je ne sais pas?’ Ik zei; ‘Ik weet het niet’. Nou ja zeg, kreeg ik een 10. Ed Bok(t) kan het jullie echt aanraden om die conference op YouTube op te zoeken, echt geweldige en ook wel tijdloze humor.

Zorginfarct op komst 
‘Ik weet het niet meer’ spookte dus de hele week door mijn hoofd. Na veel nieuws van alle kanten tot mij genomen te hebben vroeg ik mij bijvoorbeeld af; ‘Heb ik er wel goed aan gedaan mij te laten vaccineren?’ Oké, ik kan met de daarvoor verplichte Coronacheck App uit of naar een restaurant en kan als zeikerige columnist zelfs van een terras naar binnen om te plassen! Ik kan overigens dus nog wel gewoon ziek worden, anderen besmetten maar kom dan misschien niet op de IC terecht wat noodzakelijk is, want de zorg in Nederland kan het niet meer aan lees en hoor ik overal van deskundigen. Ik weet het dan niet meer als ik lees dat een motie van Wilders voor het fors uitbreiden IC-capaciteit en het aantal intensivisten en IC- verpleegkundigen door de VVD, D’66, het CDA en de CU verworpen is!

Veilig over straat
Ik weet het niet meer als je hoort dat onze reserve Koningin Siegfried Kaag bang was de hond uit te laten nadat ze door een hersenloze idioot en toetsenbordridder op Twitter bedreigd was. Ook demissionair minister-president Mark Rutte wordt sinds kort zwaar beveiligd, al zie ik hem met zijn WEF-tasje overigens vrolijk lachend over straat lopen. Het is natuurlijk triest dat we in een land leven waar je door je gedrag, of door te zijn wie je bent, of door wat je zegt, bedreigd wordt en niet meer veilig over straat kan! Tweede Kamerleden spreken er schande van. Selectieve schande als ik lees dat een ingediende motie die ging over het werken aan de situatie in Nederland dat Geert Wilders zonder bewaking over straat kan o.a. door coalitie is verworpen! Kaag en Rutte worden nu bedreigd, Wilders al 15 jaar!

Voedselschaarste creëren
Ik weet het niet meer als ik lees over de plannen van onze klimaat demagoog uit Brussel Frans Timmerdoos met zijn Green Deal. Zijn landbouwplannen zullen leiden tot een fors lagere voedselproductie in Europa (10-30%), tot veel minder inkomsten voor boeren en hogere prijzen voor consumenten. We zullen meer gewassen moeten importeren buiten de EU en opbrengsten, waar onze Nederlandse boeren, telers en tuinders decennia hard aan gewerkt hebben worden door Europese maatregelen vatbaarder voor schimmels en dergelijke. Het zal allemaal leiden tot schaarste en tot veel hogere prijzen. Als ik dan lees dat een motie in de Tweede Kamer om niet over te gaan tot het gedwongen onteigenen van eigendommen van boeren of hun vergunning af te pakken, 12 oktober door een overgrote meerderheid van de Tweede kamer is verworpen!

Als je de fluit niet hoort
Ik weet het niet meer als de kinderbijslagindexering wordt bevroren, Klaas Knot van DNB net als het IMF onze gepensioneerden die braaf hun eigen huisje hebben afgelost daarvoor wil straffen en ook hun pensioenen niet wil indexeren! Ik weet het niet als er nog maar 10% van de slachtoffers van de toeslagenaffaire door de belastingdienst geholpen zijn en 300 miljoen aan extra gemaakte loonkosten dit jaar zelfs niet toereikend zijn om dit te regelen. Dat duurt in dit tempo nog 50 jaar. Laat ik mijn column daarom maar vrolijk eindigen lieve lezers met een stukje uit ‘de schooljongen’ waarin het hoofd van de school de gymjuf die ziek was verving. Die man weet niks van gym af. Zegt-ie; ‘Als ik een keer fluit spring je omhoog, als ik twee keer fluit spring je langzaam omlaag. Tja als je de tweede fluit niet hoort dan hang je!’

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden