Column: Ed Bokt over CDA-mastodonten en lui met armbandjes

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column: Ed Bokt over CDA-mastodonten en lui met armbandjes.

Christelijke plucheplakkers
Beste Lezers, terwijl de EU steeds meer greep krijgt op ons dagelijks bestaan en de G7 met Italië, dat nota bene met gratis honderden miljarden van belastingbetalers aan het infuus ligt over ons beslist, wordt onze meest populaire volksvertegenwoordiger ‘kalt gesteld’. Het CDA, ooit een brede volkspartij in het midden van de macht met nog slechts 15 zetels is een partij met regenteske plucheplakkers, met toevallig ook ene Pieter Omtzigt binnen de gelederen.

Gelekt rapport vol liefde en waardering
En daar wrong nu juist de schoen, want Pieter Omtzigt beet zich als een geweldige en echte volksvertegenwoordiger in diverse dossiers vast waaronder de toeslagenaffaire. Dat maakte hem bij CDA’ers die graag ergens de baas over willen spelen, niet weten waarvan en waarom, niet erg geliefd en gewaardeerd als collega CDA-partijman. En dan drukt Ed Bok(t) zich gezien het gelekte rapport, nog erg zachtjes uit.

In de politiek blijf je gewoon
De politiek is ziek, kunnen we wel stellen. Tsja, wat is er nog over van ons traditionele en zo succesvolle 4-3-3- systeem waar zelfs bondcoach Frank de Boer plots vanaf stapte. Hij werd gelukkig gered door een goal in de slotfase anders hadden de krantenkoppen er daags na de wedstrijd heel anders uit gezien. In de politiek kunnen ze van de voetballerij echter wel wat leren. Een trainer-coach die niet presteert wordt er uitgeflikkerd, in de politiek blijf je zitten! Frank de Boer werd na vier landstitels op rij met Ajax bij Internazionale al na drie maanden ontslagen, bij Crystal Palace na 77 dagen en was het bij Atlanta United na 16 maanden over!

Mes in de rug
Hebben clubs die een matig presterende coach in dienst, hebben columnisten- analisten en sportverslaggevers die graag bereid zijn een trainer een beslissend mes in de rug te steken, in de politiek zijn die er ook, zo bleek maar weer in het geval van Pieter Omtzigt. Oud-politici van allerlei partijen hebben er plots een mening over en in de meeste gevallen niet positief. De Wobkes en andere hypocriete CDA-politici betreuren de zaak, vinden het zogenaamd zo jammer van Pieter Omtzigt, om over de ‘mastodonten’ binnen het CDA nog maar te zwijgen.

Mastodont als huisdier
‘k dacht altijd dat een mastodont een hondenras was, maar een Mastodont is een groot uitgestorven dier dat op een mammoet leek. Bij het CDA is een ‘mastodont’ echter iemand die belangrijk is geweest, maar die er nu niet meer toe doet! Tja lezers, dan schrijf je een verslag waar de partij haar voordeel mee zou kunnen en moeten doen, en word je door een lekkende CDA-partijgenoot min of meer gedwongen uit de partij te stappen. Wie heeft er bewust gelekt vraag ik mij als columnist en geïnteresseerd in politiek af, met als ‘doel’ het terugtreden van een kritisch doch zeer bevlogen en zeer geliefd volksvertegenwoordiger.

Doe de Brinkman-shuffle
In plaats dat Sywert van Lienden uit de partij wordt geflikkerd zijn ze Pieter kwijt. Met enige trots kondigde politiek verslaggever Frits Wester het nieuws feitelijk al aan. De doorgaans zo goed geïnformeerde politiek duider heeft een CDA-achtergrond, wat mogelijk zijn opgetogen toon bij het nieuwsbericht verklaarde. Op jonge leeftijd was Frits actief met het CDJA en bezig met abortus, euthanasie, werkloosheid en kruisraketten. Van de chauffeur van Bert de Vries naar fractievoorlichting, persoonlijk voorlichter Elco Brinkman en verantwoordelijk voor de campagne bij de Tweede Kamer verkiezingen 1994 en de bedenker van de lopende presentatie ‘de Brinkman-shuffle’ die bij het CDA tot maar liefst 20 zetels verlies leidde.

Gezellig borrelen met Frits
Na de politieke carrière ging Frits aan de slag bij RTL-nieuws, waar hij er op een of andere sneaky wijze een aantal keren in slaagde de miljoenennota nog voor Prinsjesdag als gelekt document te presenteren, met een iets te rood hoofd, de jeugdige armbandjes om de pols en het overhemd sexy open Dat ‘sneaky lekken’ en het feit dat Frits Wester vals had gespeeld bij de Nationale Nieuwsquiz, maakt hem voor mij kandidaat Tena-Lady-lekker nummer één. Sorry Frits, als ik ernaast zit, excuus en we drinken er dan samen gezellig nog een borrel op!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen