Column EdBokt: Volkstuintje aanvulling op pensioen!

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Volkstuintje aanvulling op pensioen!

Kat van de buren
Lieve lezers, een krantenbericht deze week waar de GroenLinks maffia uit onze hoofdstad weer een kwalijke rol speelde deed mij ‘in gedachten’ teruggaan naar mijn kindertijd zo’n 60 jaar geleden.  ‘Pfftt Ed Bok(t) dat is een eind terug in de tijd’ hoor ik jullie denken. En ja, dat is het ook. Mijn ouders waren op de Kampvelderweg verhuisd, van een duplexwoning naar een hoekwoning, overigens in dezelfde straat. Ben dus, net als Sigrid Kaag opgegroeid in een huurwoning met als kostbaarste bezit jullie kennen ‘t verhaal daarover vast nog wel de asbak van mijn vader. Voor wie de column de asbak van mijn vader nog eens wil lezen, ga naar Ermelo.nieuws.nl onder het kopje Ed Bok(t). Ik moet zeggen dat ik er een leuke jeugd heb gehad. Ik had ook een volière met allerlei soorten vogels als kanaries, parkieten, zebravinkjes maar ook een kip die, op weg naar de slacht van een EPS-vrachtwagen was gevallen, echt waar! Ik had ook een eigen zeg maar volkstuintje waar ik voornamelijk radijsjes verbouwde. We hadden ook een kat, dat wil zeggen de buren, maar die, zoals de katten van buren dus doen, scheet in de tuin van een ander. Radijsjes bedorven en ook mijn vogeltjes in de volière hadden dus last van die kat.

Explosie op Kampvelderweg
Mijn vader, het is inmiddels verjaard dus kan ik het zeggen, had een oplossing. Hij lokte de kat door gekookte aardappelen in het grind te leggen, wachtte totdat hij dat kwam eten en gooide toen, met militaire precisie een soort van oefenhandgranaat vanuit het bovenraam naar beneden. Het resultaat; een mega harde knal, kat totaal verdwenen en twee ramen aan diggelen door het opspattend grind! Tsja en al die herinneringen, maar vooral die van mijn volkstuintje met radijsjes, kwamen in mijn gedachten toen ik las dat GroenLinks wethouder Marieke van Doorninck in de hoofdstad de huur van volkstuintjes met wel 700% wil verhogen. Maffiapraktijken waarmee vooral ouderen met een klein pensioentje hun ‘volkstuintjes’ worden uitgejaagd ten faveure van ‘GroenLinks’ yuppen. Ow ja de huurverhoging maakt deel uit van een uitvoeringsstrategie die GL-wethouder van Doorninck eerder dit jaar presenteerde. Ze wil de tuinparken meer bestaanszekerheid geven door dus langdurige huurcontracten, er fietspaden en wandelroutes aanleggen en wil 20% procent openbaar gebied maken, waar niet-leden kunnen picknicken of sporten! Tsja, diezelfde GroenLinks wethouder is al eerder in opspraak geraakt doordat zij een ‘tweede huis’ bezit wat via Belvilla en Booking.com wordt verhuurd, terwijl GL bezit van een tweede huis door schaarste op de woningmarkt daar verbiedt. Haar rietgedekte villa staat weliswaar niet in Amsterdam, maar hypocriet is het wel.

Gossie possie Commissaris vd K
En dan te bedenken dat zo’n andere, zeg maar politieke onbenul, ooit bedacht dat ouderen, die van een mager pensioentje amper kunnen rondkomen een volkstuin moesten nemen om zelf groente en fruit te verbouwen. Weten jullie nog wie dat was? Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale zaken en toen verantwoordelijk voor onze pensioenen. De PvdA politica Jetta werd daarmee als politieke onbenul ontmaskerd. Saillant detail daarbij was de slogan waar de PvdA de verkiezingen mee inging; als je je eigen boontjes kan doppen ben je sterk en onafhankelijk. Hoe het met de kat van mijn buren is afgelopen weten jullie nu. Hoe het met de volkstuintjes in Amsterdam gaat is nog ongewis! Hoe het met ‘gossie possie – jemig de pemig’ Jetta Klijnsma is afgelopen? Jetta is voor haar totaal ‘geflopte’ staatssecretaris carrière beloond en benoemd tot Commissaris van de Koning in de mooie provincie Drenthe.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden