EdBokt is terug! Met de column ‘De asbak van mijn vader…’

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Columnist EdBokt is terug! Ruim 2 jaar geleden schreef hij voorlopig zijn laatste column voor ermelo.nieuws.nl. Maar het begon weer te kriebelen!

De asbak van mijn vader…

Handen jeukten
Lieve lezers van Ermelo.nieuws, het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van mij hebben vernomen en een ‘Ed Bok(t)’ column hebben kunnen lezen. Ik had een sabbatical genomen zonder einddatum, dat zou weer te veel druk geven maar het begon weer te kriebelen. Ik moet eerlijk tegen jullie zijn; ik ben menig keer gaan zitten in een poging om weer een column te gaan schrijven omdat de handen van uw columnist jeukten.

Belachelijk
Wat te denken van de belachelijke ‘Green deal’ plannen van onze Paulus de Boskabouter Timmermans waar de vele honderden miljarden je om de oren vliegen. EU-landen om ons heen gaan aan het gas, wij van het gas. Ik werd er eigenlijk zo boos over maar kon dat niet op een fatsoenlijke wijze verwoorden, dat was dus nog even een brug te ver. Of het gedoe rond biomassacentrales die, net als wind- en zonne-energie alleen dankzij de vele miljarden subsidies draaien maar de doelstellingen niet verwezenlijken, erger nog zeker met de biomassacentrales onze luchtkwaliteit zelfs verslechteren. Urgenda activiste Minnesma kwam tot inkeer waar ik dan weer veel respect voor heb, maar in Politiek Den Haag gaan ze gewoon door met het verspillen van vele vele miljarden!

Foute grap
Zo jeukten mijn columnistenhanden ook rond de discussie van Black Lives Matter, de beeldenstorm en Akwasi die opriep tot geweld en die samen met mijn vriendin Sylvana weer aan alle linkse tafels mocht plaatsnemen. Ik heb er maar het zwijgen toe gedaan al dacht – en denk ik nog wel – dat het einde van onze democratie echt in zicht is. Net als Johan Derksen, die al vaak stelling heeft genomen tegen racisme en nu verketterd om zijn Akwasi pietengrap door lui die zichzelf vast wel eens schuldig hebben gemaakt aan foute grap. Maar ja, dat zoekt natuurlijk niemand uit. Of zou het wat voor Alie-Arie Boomsma zijn?

Verkeerde kleur
Ik wist mij gelukkig in te houden en was blij een sabbatical genomen te hebben zeker in een tijd waar ‘Wit zijn’ haast not done is. Heb ik potverdorie net mijn trap helemaal wit geschilderd, een #@$ klus en dan nog een verkeerde kleur in huis ook!

Witte mouwen opgestroopt
Neen lieve lezers, wat mij echt triggerde om weer eens een column te schrijven is het feit dat de politiek zich richting maart 2021 ineens gaat roeren. Worden het de blitse schoenen van de breedsprakige en nietszeggende Hugo, de Volendamse blik van ‘schrijf het aan Mona’ nu plots iedere CDA’er richting de verkiezingen lijsttrekker of zelfs Minister-president wil worden. En natuurlijk zegt Jesse ‘Yes We Can Obama’ Klaver, hij heeft de witte mouwen alweer opgestroopt die ambitie te hebben.

‘Ed for President’
Of wat te denken van Sigrid Kaag die echt denkt de eerste vrouwelijke Minister-president van Nederland te worden. De diplomate doet een gooi en heeft Roborob Jetten al verslagen. Sigrid Kaag praat wat bekakt en is dat ook, maar deed in een interview een poging gewoon te zijn. Zo verklaarde zij in haar jeugd in een huurwoning te hebben gewoond met als enige kostbare bezit de vleugel van haar vader. Tja, Sigrid in een huurwoning die ik ken kon in de verste verte geen piano in, laat staan een vleugel. Ik kan dat als Ed Bok(t) niet over zijn kant laten gaan en meng mij straks ook serieus in de strijd ‘Ed for President’ dus, ik ben al met een verkiezingsprogramma bezig.

De asbak van mijn vader
O, lieve lezers, voor ik het straks in een interview moet vertellen doe ik het alvast hier! Ik woonde in mijn jonge jeugd in een huurwoning, alleen was ons kostbaarste bezit slechts de asbak van mijn vader.

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden