Column Ed Bokt: ‘Ermelo is soms net Den Haag…’

Foto: edbokt/ermelo.nieuws.nl

Column Ed Bokt: ‘Ermelo is soms net Den Haag…’

All Lives Matter
Neen lezers, het ging de afgelopen week in politiek Den Haag niet alleen over Corona. Het ging overigens niet of amper over de gruwelijke onthoofding in Frankrijk van de leraar Samuel Paty. Sterker nog, direct na de daad van de moslimterrorist twitterde onze Sigrid Kaag over de door Nederland te organiseren conferentie ‘perspectief voor jongeren’ in de Arabische wereld en in Afrika. Een dag later twitterde ze er iets over, maar natuurlijk zonder de dingen bij de naam te noemen. Neen, er waren ook geen protesten op de Dam of elders zoals na de dood van George Floyd met Black Lives Matter aanhangers waar de politiek en de NPO over mocht berichten. Niet dat het mij verbaast, want ik zie mijn vriendin Sylvana nog haar ‘middelvinger’ opsteken bij het uitspreken van ‘All Lives Matter?’.

Khadija noten op haar zang
Neen het ging in den Haag vooral over de verhuizing van het Binnenhof, de werkplek voor o.a. Tweede Kamerleden dat grondig moet worden verbouwd. Daar is ruim een half miljard voor begroot en daar had ook al een begin mee moeten zijn gemaakt. Nu weten wij natuurlijk wel dat die begroting gigantisch overschreden wordt, en dat het zeker zo’n twee jaar langer zal duren eer de verbouwing klaar zal zijn. Ruzie tussen ‘projectleider’ CDA Staatssecretaris Knops en Kamervoorzitter Khadija Arib echter zal de tijd die het kost en de prijs alleen maar doen stijgen. De verbouwing van het oude Ministerie waar men gepland vijf jaar zal zijn was al ‘honderden miljoenen’ duurder maar als Khadija haar zin krijgt in haar eis dat het gebouw ‘Corona-proof’ moet zijn gaat het ons als belastingbetaler nog meer kosten. Pffttt en dat voor een ‘werkplek waar het slechts 2 dagen per jaar met de Algemene Beschouwingen volle bak is.

Grapper-house voor aso’s
Niet dat het in mijn Ermelo met de lokale politiek momenteel beter is gestemd. Aan de ‘bestuurlijke soap’ lijkt voorlopig nog geen eind te komen. We halen er wel alle kranten mee, dat dan weer wel! Maar er is nog een parallel met de Haagse politiek te trekken want ook daar is ‘herhuisvesting’ een dingetje! Herhuisvesting van notoire overlastgevers naar de zogenoemde aso woningen, aso- containers, hufterhutten, treiterwoningen of tokkiedorpen! Ermelo noemt het netjes een ‘maatwerkwoning’ voor iemand die in een ehhh ‘prikkelarme omgeving’ tot rust moet komen. Eerst was de Zandkampweg gekozen als ‘geschikte locatie’. maar na stevige protesten van om- en aanwonenden is dat van de baan. Nu heeft de gemeente een plek op het oog aan de Watervalweg tegen de spoorlijn aan, maar ook daar komen de bewoners tegen in opstand. Misschien scheelt het als de naam van de te bouwen huisjes verandert in Grapper-huisjes… .

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden