Column EdBokt: ‘Wij willen Leo terug!’

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Ed Bok(t) over de linnenkast van Pieter en zijn rol als ‘influencer’.

Badend van het zweet
Pieter liep wat schichtig door de CDA-kantine en ging bij Mona, die twee kroketten op haar brood uitsmeerde aan tafel zitten. Nadat de Russische oppositieleider Navalny vergiftigd is bij het drinken van waarschijnlijk een kop thee, eet en drinkt Pieter alleen maar wat hij zelf of zijn lieve vrouw Ayfer heeft klaargemaakt. Hij pakte zijn broodtrommel, zich verheugend op zijn favoriete boterham met pindakaas die zijn vrouw Ayfer elke dag met liefde voor hem smeerde. Wat!!! Geen pinda- maar smeerkaas zat er op …. . Notabene het lievelingsbeleg van James Dean, zoals hij Hugo de Jonge noemde. En toen Pieter ook nog een rotterdammertje tussen zijn broodjes aantrof met daaraan een briefje geknoopt met de tekst; ‘Mijn stem is voor mijn Hugootje’ knapte er iets bij Pieter.

Hij vloog naar huis en ja hoor, op de oprit stond de dienstauto van de Jonge. Hij sloop Omtzigtig de trap op richting de slaapkamer, luisterde aan de deur, hoorde wat gestommel waarop hij naar binnen vloog. Zijn vrouw Ayfer probeerde nog schoenen o.a. met koeienprint weg te zetten keek verschrikt in de ogen van haar Pietertje. ‘Schatje ik heb echt wel op jou gestemd’ probeerde ze nog, maar Pieter was niet meer voor rede vatbaar en zwaaide de deur van de linnenkast open! En wie stonden daar? Running-mate Hugo de Jonge, samen met Jack de Vries en notaris Boellaard alle drie in hun groen- witte CDA- onderbroek. Pffttt lieve lezers, badend van het zweet werd jullie columnist Ed Bok(t) wakker uit de CDA – droom even Pieter Omtzigt te mogen zijn.

Dromen zijn bedrog
Het is toch onderhand een soap waar GTST niets bij is. CDA-partijvoorzitter Ploum deelde voorafgaand aan het onderzoek mede dat ongeacht de resultaten van dat onderzoek de uitslag bleef zoals die was. Een onafhankelijk onderzoeksbureau dat op advies van Omtzigt begon werd vervangen door CGI. Opvallend is dat Jack de Vries die de lijsttrekkerscampagne van het CDA begeleidde eerder voor dat bedrijf lobbyde. Weinig C van Christelijk en weinig D van democratisch waarmee eigenlijk alleen de A overblijft maar waar staat die eigenlijk voor?

Dat heb ik natuurlijk voor mijn trouwe lezers opgezocht. Het CDA, officieel opgericht op 11 oktober in 1980 kwam uit een fusie van drie partijen, de Christelijk-Hystorische Unie, de Anti-Revolutionaire Partij en de Katholieke Volkspartij. De A van Appèl = verzameling van alle gevangenen in een gevangenenkamp om te zien of iedereen aanwezig was? Of Appèl = ‘hoger beroep’; de mogelijkheid om, als men het niet eens is met een rechterlijke uitspraak, een nieuwe uitspraak van een hogere rechter te vragen? Dat laatste zou nog wel kunnen! Neen beste lezers, A- Appèl achter Christen-Democratisch staat dus voor; beroep bedoeld als beroep doen op, beroep op een bredere groep mensen dan alleen kerkgangers. Zo, dan weten jullie lezers waar de A voor staat. Goed gevonden destijds dat wel maar misschien het CDA maar weer in drie partijen opsplitsen? Naar welke partij Pieter Omtzigt ook zal gaan, zijn lieve ‘Ayfer’ zal na de linnenkast-affaire uit mijn droom vast niet meer op hem stemmen. Gelukkig voor Ayfer zijn mijn dromen bedrog!

Influencer of influenza
Wat deze week ook pijnlijk aan het licht kwam was de rol van Influencers bij rellen in diverse steden. ‘Influencers’, je komt er niet omheen las ik zijn invloedrijke mensen op social media mediums. Influencers drukken hun stempel op het dagelijks leven en op interesses van onder andere milenniuals. Vanaf 1000 volgers kun je al een influencer zijn! Op YouTube, instagram, als blogger en vlogger. Triest wel als een influ … ehhh onverlaat zijn volgers oproept te gaan rellen. Gelukkig kwam de politie in actie, nu de politiek nog.

Ik vraag mij overigens af of ik als ‘columnist’ ook tot de wereld van Influencers behoor. Het schijnt lucratieve business te zijn. Eerste even testen of het als columnist werkt. Columnist Ed Bok(t) roept zijn ‘volgers’ op om op zijn verjaardag, ‘vrijdag 4 september’ naar de markt voor het gemeentehuis in Ermelo te komen ‘gewapend’ met witte spandoeken met daarop de tekst; Wij willen Leo terug! Zien of het werkt, ik ben reuze benieuwd! Word dus influencer of krijg slechts Influenza…. .

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden