Column EdBokt: Afrikaanse meisjes en corpulente mannen

Foto: EdBokt/ermelo.nieuws.nl

Column EdBokt: Afrikaanse meisjes en corpulente mannen.

Nieuwe winkelleegstand
Tja lieve lezers, ik zou het eigenlijk over de vijf zomereiken bij de Plus en Aldi moeten hebben. Jullie weten het wel, die rij oude bomen waar volgens Anneke Knoppert, fractievoorzitter van Progressief Ermelo heel veel Ermeloers onderdoor hebben gelopen, waar we zuinig op moeten zijn. Er wordt, zo lijkt het in Ermelo nergens méér over gesproken dan over bomen en vooral over monumentale bomen en altijd vindt de gemeenteraad dat we er zuinig op moeten zijn maar meestal worden ze later alsnog gekapt.

‘De burgers kunnen gerust zijn want er komt een groenvisie’ schreef Knoppert. Maar ja, lieve lezers betrouwbaar is nu niet bepaald het eerste woord waar je aan denkt bij ‘politiek’ en dus zullen de vijf zomereiken, waar zoveel Ermeloers onderdoor gelopen hebben het onderspit delven. Ze zullen plaats moeten maken voor ‘nieuwe winkelleegstand’ en voor een parkeergarage. Maar dit nieuws is niet zo belangrijk, ik wil het met jullie over iets hebben wat veel gewichtiger is. Ik wil het hebben over het stigmatiseren van onder andere dikke mensen en dan heb ik het nog niet eens over huidskleur.

African Black Doll een must have
Ik las het bericht dat Bol.com, jullie weten wel, de webwinkel in 1999 opgericht door het Duitse mediaconcern Bertelsmann en 2012 overgenomen door Ahold-Delhaize, zich distantieert van alle stereotypen die met Zwarte Piet te maken hebben. Ik las ook dat Bol.com het woord ‘huidskleur’ op de website gaat vervangen. Volgens een Bol- woordvoerder hebben zij van een aantal klanten gehoord dat je daarmee het begrip ’blank’ normaliseert! Ze vonden dat niet prettig.

Nou lezers jullie snappen wel dat Ed Bok(t) daar voor jullie is ingedoken en ik kwam toch wel hele vreemde zaken op het spoor. Wat er allemaal niet wordt aangeboden met de aanduiding huidskleur dat willen jullie niet weten, of toch wel? Ik ken jullie, jullie zijn hartstikke nieuwsgierig wat ik ontdekt heb en waar menigeen zou je denken, zich nu aan zou moeten storen! Een huidskleurige BH zal straks dus onder beige moeten worden aangeboden. Maar hoe gaat dat dan met de bruine pop met zwarte krullen en een donkere huidskleur voor urenlang speelplezier. Deze African Black Doll is een echte must have voor elke jongen en meisje volgens Bol.com! Ga daar als tekstschrijver maar voor zitten!

Corpulent bol gezet mannetje
Wat te denken van de huidkleurige string, ondergoed, kniekous, Playtex corrigerend pantybroekje. De huidkleurige condooms, om over de huidkleurige dildo met aderen maar te zwijgen, echt lieve lezers het is bij Bol.com allemaal verkrijgbaar. De ‘Bruder’ 60006 pop, man met blanke huidskleur en blauwe broek hoe stereotype! Maar het kan vast niet erger denken jullie? Ow, het huidkleurige 18+ assortiment bij Bol.com is reuze met omschrijvingen waar ‘Black Lives Matter’ en Sylvana van op tilt moet slaan. Ik geef de titel bij de DVD, dan moet je er zelf maar iets bij bedenken oké? Black & White, of Watching my mommy go black, of BlackED Raw waar op het plaatje een man met donkere huidskleur staat met wat lijkt, ik zeg lijkt drie benen.

Nou Bol. Com laten we het maar niet over stereotypen hebben waar mensen zich aan storen of door aangesproken voelen. Jullie gebruiken nog steeds een corpulent bol en gezet mannetje, in blauw pak, dat dan weer wel. Ik noem het Bodyshaming en vind het ronduit stigmatiserend voor onze dikkere medeman. Aanpassen dus!

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden